Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Iran kan ha første atombombe klar i 2010

Iran gjenopptok sitt militære atomprogram i 2005. I 2006 gjorde det ferdig forsknings- og utviklingsprosessen. I 2007 begynte det å anrike uran industrielt. I 2008 krysset det den teknologiske terskelen for å få til å produsere atomvåpen. I slutten av 2009, altså om noen få måneder, har Iran nok spaltbart materiale til å lage sin første atombombe.

Hvis Iran bestemmer seg for å lage den første atombomben så raskt som mulig, kan den gjøres ferdig innen sommeren 2010. Men i den pressede situasjonen de iranske styresmaktene er i for tiden, kan det tenkes at de bestemmer seg for å vente med å lage atombombene ferdig. De vil da fortsette å lage mer materiale. Det er snakk om å øke antall sentrifuger fra 7.000 til 30.000. Da vil de om noen få år ha nok materiale til å lage et dusin bomber samtidig. Når det har skjedd, vil Iran ha alle kortene, for da vil det være helt umulig å ramme alle disse bombene militært.

Arabiske land
Amerikanerne får i disse dager et klart budskap fra flere av sine arabiske allierte: Hvis Iran får atomvåpen, kommer flere land til å skaffe seg dem. Egypt, Saudi-Arabia og Tyrkia forbereder seg allerede på å lage atomvåpen.

USA vil forsøke dialog. Dersom det mislykkes (noe nesten alle israelske jøder forventer), skal man forsterke de økonomiske og politiske sanksjonene. Men Israel venter at det blir «for lite og for seint», og at Iran vil gå videre for fullt uansett. Israel må da avgjøre: Skal det bombe eller ikke? Det er et meget vanskelig valg.

Kilde: En artikkel 15. august 2009 av Ari Shavit i Ha’aretz.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart