Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Iran truer hele Midtøsten

Irans mål er å ødelegge alle stater i Midtøsten og skape nye, muslimske enheter under shia-muslimsk ledelse.

På den engelske dagsrevyen på IBA (Israel Broadcasting Authority, Israels «NRK») torsdag 10. november 2011 var Yochanan Elrom programleder. Vel 7 minutter ute i programmet begynte han et intervju med dr Eldad Pardo, ekspert på iranske saker ved Hebrew University. Her er, gjengitt med mine ord, noe av det Pardo sa:

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) har offentliggjort en rapport om hvor langt Iran er kommet i å utvikle atomvåpen. Pardo mente at det er feil å si at verden er lunken til rapporten.

Vesten står samlet om at noe må gjøres, og Tyskland er en pådriver. Kina er også meget bekymret, likeså India – begge disse landene frykter ustabilitet i Midtøsten og at det vil hindre dem i få ressurser derfra. Russerne snakker som de gjør. Men mye av opplysningene i rapporten stammer fra mange russiske eksperter i Iran, tror han.

Bak kulissene er det mye mer samarbeid fra mange land i denne saken enn man kan få inntrykk av i offentlige uttalelser.

Russerne ønsker at Iran skal stanse det militære atomprogrammet. Men de ønsker ikke å legge så mye press på landet at det blir en regime-endring. Sett fra russisk side er det ikke bra det som har skjedd i «den arabiske våren», og man kan ikke vite hvordan en ny regjering i Iran ville bli.

Irans arabiske naboland er mye sterkere truet av Iran enn Israel er på kort sikt. Iran vil overta disse landene, med kontroll over oljeforsyningen. Mange arabere, aller mest i Irans naboland, ville være glade for å se det iranske atomprogrammet fjernet. De er dødsredde. Iran ønsker ikke minst å ta kontroll over Den arabiske halvøya, med Saudi-Arabia. Det ville gi stor kontroll over oljen, og likeså over islams hellige steder. Det er deres langsiktige mål. Iranerne er shia-muslimer, og sunni-muslimene forstår trusselen.

Iranerne vil også ødelegge Israel. Men de vil egentlig ødelegge alle land i Midtøsten og skape nye, muslimske enheter under sin shia-muslimske ledelse. Israel er ikke det første landet på lista, men kanskje det tredje eller fjerde.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart