Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Ny egyptisk ambassadør på plass i Israel

Egypts flagg. (Foto: Wikimedia Commons)
Egypts flagg. (Foto: Wikimedia Commons)
Egypts nye ambassadør i Israel, Aref Salem, sier han bringer med seg "et budskap om fred" til sitt naboland i nord. Jordan har også fått på plass en ny diplomatisk utsending i Israel.

– Jeg kommer med et budskap om fred og for å bekrefte at vi virkelig arbeider for gjensidig tillit og åpenhet. Vi er forpliktet på de avtalene vi har undertegnet med Israel og vi er også forpliktet på fredsavtalen med Israel, sa Aref Salem da han møtte president Shimon Peres onsdag.

Som vanlig er i diplomatiets verden, må statsoverhodet i landet der en ambassadør skal tjenestegjøre offisielt gi akkreditering. Det var av den årsak Salem avla presidentboligen i Jerusalem et besøk.

Jordans nye ambassadør, Walid Obeidat, var også til stede under markeringen. Jordanske myndigheter har forsøkt å markere at dette ikke utgjør et skifte til det bedre i forholdet mellom landene, som de siste årene har forverret seg betraktelig. Men president Peres mener ansettelsene myndighetene i Kairo og Amman har gjort er viktige.

– De normale relasjonene mellom landene vil fortsette å utgjøre et essensielt bidrag til regional stabilitet og fremme av fred i Midtøsten, sa han under møtet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart