Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Romney er ikke Israels frelser

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney. (Foto: World Affairs Council in Philadelphia)
Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney. (Foto: World Affairs Council in Philadelphia)
Tidligere rådgiver for seks ulike amerikanske utenriksministere, Aaron Miller, hevder Mitt Romney ikke vil endre mye på USAs forhold til Israel.

Miller har ifølge Yedioth Aharonoth tilbragt 24 år som ansatt i det amerikanske utenriksdepartementet og har en doktorgrad fra Woodrow Wilson International Center. Han har også skrevet fire bøker.

Amerikaneren tror israelere som håper på store endringer i Det hvite hus sin tilnærming til Israel og Iran-spørsmålet dersom presidentkandidat Mitt Romney vinner valget, må tenke seg om igjen. Blir han valgt vil han ikke lenger trenge å fri til velgere. Miller tror Romney først og fremst har «solgt seg inn» som en nær venn av Israel, for å vinne stemmer.

Vennskapet hjelper
– Alt for mange demokrater ønsker å leve i troen på at Barack Obama er den mest pro-israelske presidenten i USAs historie. Og alt for mange republikanere ønsker å leve i troen på at Mitt Romney er Israels frelser, og vil redde jødene fra den sittende presidentens klør. Det er ingenting som indikerer at Romney har bedre ideer når det gjelder Iran eller fredsprosessen, enn det Obama har, hevder Miller.

Når hans militære rådgivere viser ham hva som er konsekvensene av et eventuelt angrep på Irans atomprogram, vil Romney ikke lenger være overbevist om at det er en god løsning, mener Miller. Likevel tror han at det personlige vennskapet han har med Israels statsminister Benjamin Netanyahu vil hjelpe på forholdet mellom de to alliansepartnerne.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart