Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

J Street er positive til nye Kongress-medlemmer

Den sterkt engasjerte Israel-vennen Joe Lieberman er ikke lenger å finne i Den amerikanske kongressen. (Foto: PBS NewsHour)
Den sterkt engasjerte Israel-vennen Joe Lieberman er ikke lenger å finne i Den amerikanske kongressen. (Foto: PBS NewsHour)
Antallet jødiske representanter i den nye amerikanske Kongressen har gått noe ned, og noen av de mest framtredende Israel-vennene har gått over i pensjonistenes rekker. J Street er likevel svært positive til erstatterne.

Joe Lieberman, Howard Berman, Gary Ackerman, Steve Rothman, Shelley Berkeley er alle sterke Israel-sympatisører som enten har gått over i pensjonistenes rekker, eller som tapte sine respektive valgkamper. Totalt består den jødiske kontigenten i Kongressen av 22 representanter. Et mannefall på fire siden forrige valgperiode, melder Jerusalem Post. Men fortsatt utgjør de jødiske medlemmene av det viktigste kammeret, Senatet, 10 prosent av de 100 medlemmene.

– Dette blir sett på som et stort tap, men alt er relativt. Når det gjelder støtten til Israel bør ikke dette utgjøre noen forskjell. Det er ingen som kommer inn nå som heiser et rødt flagg. Men det er ingen som vaier blått og hvitt (fargene på det israelske flagget) særlig sterkt heller, sier tidligere AIPAC-sjef Morrie Amitay.

Han mener de nye senatorene og medlemmene i Representantenes hus ikke er like skolert i Midtøsten-problematikken, som mange av dem som nå har forsvunnet ut. Men en positiv ting er at erstatteren til John Kerry, som trolig tar over som utenriksminister, er en sterk Israel-venn. Robert Menendez har tatt til orde for strenge sanksjoner mot Iran.

Roser sammensetningen
Den mer venstreorienterte lobbyorganisasjonen for Israel, J Street, er svært positive, ettersom 70 av de 71 representantene de oppfordret folk til å stemme på har vunnet valgkampene. J Street har først og fremst sett etter pro-israelske kandidater som ønsker å se framgang i fredsprosessen med palestinerne.

– Det er den mest pro-israelske og fredslystne Kongressen til nå, sier direktør for regjeringssaker i organisasjonen, Dylan Williams.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart