Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Obama ringte Abbas og Netanyahu

USAs president Barack Obama ringte i 2009 mannskapet på romfergen Atlantis fra Det ovale kontoret. (Illustrasjon: NASA HQ PHOTO, flickr.com)
USAs president Barack Obama ringte i 2009 mannskapet på romfergen Atlantis fra Det ovale kontoret. (Illustrasjon: NASA HQ PHOTO, flickr.com)
Tre dager etter forhandlingene i USA, ringte president Barack Obama til PA-president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Obama snakket separat med hver av de to lederne på telefon torsdag kveld. Han ba israelerne og palestinerne om å holde oppe tempoet i forhandlingene og sikre en kontinuerlig framgang i samtalene.

– President Obama ringte statsminister Netanyahu i dag for å berømme hans lederskap og mot, i gjenopptakelsen av fredsforhandlingene med palestinerne. Presidenten understreket at samtidig som partene har mye arbeid å gjøre de neste månedene, så vil USA støtte dem fullt og helt, het det i pressemeldingen om samtalen med Netanyahu.

En liknende pressemelding ble publisert fra Det hvite hus om telefonsamtalen han hadde med Abbas, forklarer Jerusalem Post, men hvor det i tillegg stod:

– Presidenten gjentar at USA vil stå sammen med partene i arbeidet med å oppnå en rettferdig og varende fred, basert på en tostatsløsning. Vi vil fortsette å arbeide tett med PA for å oppnå det målet.

Takket Kongressen
Den israelske statsministeren takket i går også Representantenes hus, etter at de strammet inn de amerikanske sanksjonene mot Irans oljeindustri. Han mener det er et viktig budskap å sende den nyvalgte presidenten Hassan Rouhani, at han ikke får noe gratis uten å vise en faktisk forhandlingsvilje.

– Etter det iranske valget, har Representantenes hus i USA sendt et klart budskap til det iranske regimet, om at internasjonalt press vil tilta fram til Iran møter sine forpliktelser og avslutter sin jakt etter atomvåpen. Vi vil dømme Iran ut i fra deres handlinger alene.

– Dette er et budskap til iranerne om at de ikke vil få et nådeår, om at smil og ord ikke er nok, og at dersom de ikke ønsker enda kraftige sanksjoner, må de ta tydelige steg, la han til.

Senatet er ventet å bekrefte den tverrpolitiske sanksjonspakken, straks den politiske sommerferien er over senere denne måneden.

Midtøsten-ambassader stenges
I mens har USA bestemt seg for å stenge flere ambassader i Midtøsten denne helgen, deriblant i Tel Aviv, Bagdad og Kairo. Yedioth Aharonoth skriver at det amerikanske utenriksdepartementet oppgir «sikkerhetsbekymringer» som årsaken, uten å spesifisere hva det er snakk om.

Amerikanske CBS News hevder at det er ambassader som var planlagte terrormål for Al-Qaida i Midtøsten, som nå blir midlertidig stengt på søndag.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart