Syria-president Bashar Assad og nåværende statsminister i Russland, Dimitri Medvedev. (Foto: Wikimedia Commons)
Syria-president Bashar Assad og nåværende statsminister i Russland, Dimitri Medvedev. (Foto: Wikimedia Commons)

Assad sprer kjemiske våpen over hele Syria

I frykt for et amerikansk angrep, skal Bashar Assad ha spredt rundt sine kjernefysiske våpen på en rekke steder over hele Syria.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det er Syrias spesialsoldater i Enhet 450 som har fått oppgaven med å spre våpnene for alle vinder, slik at det blir vanskeligere for amerikanerne å bombe alt ved et eventuelt angrep. Men det setter også spørsmålstegn ved hvor seriøst Syria tar løftet om å gi fra seg kjemiske våpen til det internasjonale samfunnet.

En kilde fra Det hvite hus sier til Wall Street Journal at USA fortsatt føler seg sikre på hvor det meste av de kjemiske våpnene befinner seg, men at de ikke er like sikre som tidligere.

Enhet 450 skal allerede ha flyttet rundt på de kjemiske våpnene over hele Syria i mange måneder. Totalt anslår amerikanerne at Damaskus-regimet sitter på et kjemisk arsenal på 1.000 tonn.

President Bashar Assad skal i tillegg ha overført en rekke kjemiske våpen og nervegass til Hizbollah, melder Times of Israel og al-Watan. Israel har i mange år arbeidet målrettet for å forhindre at Hizbollah får tak i kjemiske eller avanserte konvensjonelle våpen.

Forsøker å få på plass avtale
USAs utenriksminister John Kerry, Russlands utenriksminister Sergey Lavrov og Den arabiske ligas utsending til FN Lakhdar Brahimi møttes på nytt i Geneve fredag. De tre forsøker å få på plass en avtale som sikrer at Syria oppgir sitt kjemiske arsenal, for å forhindre et amerikansk angrep.

Syria har forsøkt å hale ut prosessen ved å komme med ulike krav, noe Kerry sier ikke er godt nok.

– Uttalelsene fra det syriske regimet, etter vår mening, er rett og slett ikke godt nok. Dette er ingen lek, gjengis han i Times of Israel fra pressekonferansen etter møtet.

– Vinn-vinn for Putin
Jurnalist Jonathan Spyer mener Russlands president Vladimir Putin har manøvrert landets politikk på en slik måte at han står igjen som moralsk vinner uansett hva som skjer.

I en analyse i Jerusalem Post skriver han at hvis Syria faktisk leverer fra seg de kjemiske våpnene sine til det internasjonale samfunnet, så får han æren og USA taper ansikt.

– [Putin] kom med et forslag som er troverdig nok til at alt annet enn en [amerikansk] aksept ville vært helt latterlig. […] Russlands troverdighet er ikke lenger på spill. Den er allerede sikret. Moskva har skaffet sin allierte (Assad) sikkerhet og hans krigføring det samme.

Men skulle Assad-regimet vise seg å være vanskelige og ikke samarbeide, så mener Spyer at Russland vinner da også.

– Ingen ville klandret den russiske presidenten – snarere tvert imot. Han har alltid benektet at regimet brukte kjemiske våpen. Så hvorfor vil noen tro at han bryr seg om de overgir våpnene eller ikke?

USA vil få sterke problemer med å vende tilbake til sitt militære spor, selv om Syria ikke skulle samarbeide, tror han. Operasjonen Obama først planla å gjennomføre er svært upopulær blant amerikanere flest og i Kongressen.

– I motsetning til Obamas uttalelser [om en rød linje], vil hele verden vite at den amerikanske presidenten droppet den røde linjen for Assad, angående hans bruk av kjemiske våpen, skriver han.

 

Relatert artikkel

Hvorfor forhandlinger med Syria ikke fører fram
Bashar Assad og hans diktatorfar har i fire tiår holdt seg til makten ved å opprettholde konflikt.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart