Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Irans sjef for cyberkrig skutt og drept

Irans president Hassan Rouhani deltok 27. september 2013 på et ministermøte i FN om ikke-spredning av atomvåpen. (Foto: Rick Bajornas, UN Photo)
Irans president Hassan Rouhani deltok 27. september 2013 på et ministermøte i FN om ikke-spredning av atomvåpen. (Foto: Rick Bajornas, UN Photo)
Lederen for det iranske cyberkrig-programmet ble nylig funnet skutt og drept i et skogholt nær Karaj. Teheran anklager Mossad for å stå bak.

Mojtaba Ahmadi skal være den sjuende iranske eksperten som har blitt drept siden 2007. Fem iranske atomeksperter og en som ledet landets arbeid med ballistiske missiler har tidligere blitt tatt av dage. Teheran peker også denne gang anklagende mot Israels etterretningsorganisasjon for eksterne operasjoner, Mossad.

Britiske The Telegraph siterer en iransk nettside på at Ahmadi sist ble sett i live da han gikk hjem fra jobb. Senere på dagen ble han funnet med to kuler i hjertet nær Karaj, nord-vest for Teheran.

– Jeg kunne se to kulehull i kroppen og omfanget av skadene indikerer at han har blitt henrettet fra kloss hold med pistol, hevder et øyenvitne til Alborz, en nettside som har tette bånd til Revolusjonsgarden.

Sjefen for det lokale politiet sier to menn på motorsykkel skal ha vært involvert i drapet.

Cyberekspert Shashank Joshi ved Royal United Services Institute forklarer at digital krigføring blir stadig mer utbredt i Midtøsten.

– Irans cyberangrep på Israel og andre steder i regionen er en økende trussel, men har ikke blitt sett på til nå som et stort og vedvarende angrep. Så det er ganske betydelig å gå til det steg [å myrde Ahmadi], på dette tidspunktet i cyberkrigføringen, mener han.

Irans øverste åndelige leder Ayatollah Ali Khamenei (Foto: Wikimedia Commons)
Irans øverste åndelige leder Ayatollah Ali Khamenei (Foto: Wikimedia Commons)

– Khamenei leder en kult
Onsdag sendte NBC News et forkortet intervju med Israels statsminister Benjamin Netanyahu om budskapet hans til verden om Iran, i tirsdagens FN-tale. Han advarte mot å tro at president Hassan Rouhani har noen særlig innflytelse over den politiske utviklingen i Iran, fordi Ayatollah Ali Khamenei sitter med makten.

– [Det iranske folk] blir ikke styrt av Rouhani. De blir styrt av Ayatollah Khamenei. Han leder en kult. Den kulten er ekstrem i sine ambisjoner og i sin aggressivitet. Khamenei tar beslutningene. Rouhani sier til sin sjef, diktatoren i Iran: «Jeg kan fullføre atomprogrammet for deg, ved å snakke fint til Vesten. Jeg kan gjøre det [tidligere president Mahmoud] Ahmadinejad forsøkte å gjøre ved bruk av pannerynker, bare ved å smile», hevdet Netanyahu.

Resten av intervjuet vil bli sendt torsdag kveld, amerikansk tid.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart