USAs utenriksminister John Kerry (f.v.) og Saudi Arabias utenriksminister Saud al-Faisal. (Foto: U.S. Department of State, flickr.com)
USAs utenriksminister John Kerry (f.v.) og Saudi Arabias utenriksminister Saud al-Faisal. (Foto: U.S. Department of State, flickr.com)

Saudi Arabia sier fra seg sete i Sikkerhetsrådet

Saudi Arabia er oppgitt over FNs sikkerhetsråds manglende evne til å gjøre slutt på krigen i Syria og krever reformer.

Særlig retter frustrasjonen i Riyadh seg mot USA, som de mener har stått for en politikk siden den arabiske våren brøt ut, som ingen av deres allierte i Midtøsten ønsker. Dette har skadet relasjonene med amerikanerne, siden Saudi Arabia frykter at deres vennskap med Washington vil bli glemt hvis det skulle oppstå Egypt-liknende opprørstilstander i landet.

Samtidig er saudi-araberne svært skuffet over FNs sikkerhetsråds manglende evne til å løse borgerkrigen i Syria. Nå krever de reformer og mener det internasjonale samfunnet praktiserer en sterk «dobbeltmoral» i Midtøsten-saker.

– Saudi Arabia avstår fra å få medlemskap i FNs sikkerhetsråd, inntil det har blitt gjennomført reformer så det på en mer effektiv og praktisk måte kan utføre sine plikter og håndheve sin plikt til å opprettholde internasjonal sikkerhet og fred, sier utenriksdepartementet i en kommentar.

Myndighetene mener Sikkerhetsrådet også viser en manglende evne til å få avsluttet den israelske okkupasjonen av Vestbredden.

Riyadh ble tildelt et toårs roterende sete i FNs tyngste overnasjonale organ på torsdag.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart