Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Abu Dhabi. (Illustrasjonsfoto: Ghassan Tabet, flickr)
Abu Dhabi. (Illustrasjonsfoto: Ghassan Tabet, flickr)

Israel åpner fast diplomatisk kontor i De forente arabiske emirater

Dore Gold var i Abu Dhabi denne uken.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Den israelske diplomaten Rami Hatan er utpekt til å lede det nye representasjonskontoret som Israel skal opprette i Abu Dhabi i nær framtid. Det er første gang Israel vil få et offisielt og synlig diplomatisk kontor i De forente arabiske emirater, melder Ha’aretz.

Dore Gold (Foto: Wikipedia)
Dore Gold (Foto: Wikipedia)

De israelske diplomatene vil offisielt bli  akkreditert til International Renewable Energy Agency (IRENA) som har hovedkontor i Abu Dhabi. Tirsdag var Dore Gold, direktør for det israelske utenriksdepartementet, i De forente arabiske emirater for å drøfte opprettelsen av representasjonskontoret.

Forbindelsen mellom Israel og De forente arabiske emirater har vokst fram i hemmelighet gjennom en årrekke. I 2009 ga Israel overraskende sin støtte til at IRENAs hovedkontor skulle bli lagt til Abu Dhabi i stedet for Tyskland. Til gjengjeld ble Israel lovet full deltakelse i IRENA og tillatelse til å åpne et diplomatisk kontor i landet som skulle være akkreditert til den internasjonale organisasjonen. I januar 2010 var daværende infrastrukturminister Uzi Landau det første israelske regjeringsmedlemmet som var på offentlig kjent besøk i De forente arabiske emirater. Én måned senere ble et framstående Hamas-medlem myrdet i Dubai av Mossad-agenter. I en periode skapte dette et dårlig samarbeidsklima mellom Israel og De forente arabiske emirater. Men de siste årene har man igjen sett en tilnærming. I januar 2014 holdt Israels energiminister Silvan Shalom en tale på IRENA-konferansen i De forente arabiske emirater.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart