Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel åpner fast diplomatisk kontor i De forente arabiske emirater

Abu Dhabi. (Illustrasjonsfoto: Ghassan Tabet, flickr)
Abu Dhabi. (Illustrasjonsfoto: Ghassan Tabet, flickr)
Dore Gold var i Abu Dhabi denne uken.

Den israelske diplomaten Rami Hatan er utpekt til å lede det nye representasjonskontoret som Israel skal opprette i Abu Dhabi i nær framtid. Det er første gang Israel vil få et offisielt og synlig diplomatisk kontor i De forente arabiske emirater, melder Ha’aretz.

Dore Gold (Foto: Wikipedia)
Dore Gold (Foto: Wikipedia)

De israelske diplomatene vil offisielt bli  akkreditert til International Renewable Energy Agency (IRENA) som har hovedkontor i Abu Dhabi. Tirsdag var Dore Gold, direktør for det israelske utenriksdepartementet, i De forente arabiske emirater for å drøfte opprettelsen av representasjonskontoret.

Forbindelsen mellom Israel og De forente arabiske emirater har vokst fram i hemmelighet gjennom en årrekke. I 2009 ga Israel overraskende sin støtte til at IRENAs hovedkontor skulle bli lagt til Abu Dhabi i stedet for Tyskland. Til gjengjeld ble Israel lovet full deltakelse i IRENA og tillatelse til å åpne et diplomatisk kontor i landet som skulle være akkreditert til den internasjonale organisasjonen. I januar 2010 var daværende infrastrukturminister Uzi Landau det første israelske regjeringsmedlemmet som var på offentlig kjent besøk i De forente arabiske emirater. Én måned senere ble et framstående Hamas-medlem myrdet i Dubai av Mossad-agenter. I en periode skapte dette et dårlig samarbeidsklima mellom Israel og De forente arabiske emirater. Men de siste årene har man igjen sett en tilnærming. I januar 2014 holdt Israels energiminister Silvan Shalom en tale på IRENA-konferansen i De forente arabiske emirater.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart