Hizbollah-leder Hassan Nasrallah og militssoldater på en reklameposter i Libanon. (Illustrasjon: pixelwhippersnapper, flickr.com)
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah og militssoldater på en reklameposter i Libanon. (Illustrasjon: pixelwhippersnapper, flickr.com)

Den arabiske liga: – Hizbollah er en terrororganisasjon

Fredag vedtok Den arabiske liga nesten enstemmig at Hizbollah skal defineres som terrororganisasjon.

Det var kun organisasjonens hjemland Libanon, samt Irak, som reserverte seg fra å stemme da de 22 medlemslandene i Den arabiske liga fredag vedtok å definere Hizbollah som terrororganisasjon. 20 av landene var enige om vedtaket, ifølge blant andre Times of Israel.

Vedtaket kommer bare en drøy uke etter at seks Gulf-stater, med Saudi-Arabia i spissen, gjorde det samme. Allerede da var saken til behandling hos Den arabiske liga, og Ha’aretz omtalte utfallet som klart. Vedtakene kan få alvorlige konsekvenser for Hizbollahs innflytelse i regionen, og det kan bli vanskeligere for dem å samle inn penger til terrorvirksomheten sin, skrev Ha’aretz i forrige uke.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah kommenterte utviklingen i form av nye trusler mot Israel i en tv-sendt tale søndag 6. mars.

– O, zionister, dersom noe arabisk regime skulle støtte dere, vil de falle. Israels tilstedeværelse vil aldri bli normal, og de kan ikke være en alliert for arabere når de driver med terror selv. Ikke noe arabisk regime vil kunne normalisere bånd til Israel, ikke Sauds hus og ikke noen andre, sa han.

Vedtaket om å sette Hizbollah på terrorlisten kommer samtidig som organisasjonen forbereder sin største krig mot Israel, ifølge Foreign Policy.

Hizbollah har stått på EUs terrorliste siden 2013.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart