NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Theresa May fra The Conservative Party er ny statsminister i Storbritannia fra 13. juli 2016. (Foto: Wikimedia Commons)
Theresa May fra The Conservative Party er ny statsminister i Storbritannia fra 13. juli 2016. (Foto: Wikimedia Commons)

Tre ting å merke seg etter FN-resolusjonen og Kerrys tale

Fra Australia, Storbritannia og arabiske land.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

1

Etter at FN-resolusjonen mot israelske bosetninger ble vedtatt 23. desember har regjeringen i Canberra signalisert at de ville ha stemt imot resolusjonen. Australia «har konsistent unnlatt å støtte ensidige resolusjoner mot Israel», sier utenriksminister Julie Bishop. I 2014 understreket Bishop at spørsmålet om israelske bosetninger må avgjøres i forhandlinger, og hun ville ikke uten videre si seg enig i at bosetningene bryter folkeretten.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu planlegger et besøk til Australia i februar. Det er første gang en israelsk statsminister besøker landet.

 

2

Etter USAs utenriksminister John Kerrys tale i romjulen har Storbritannias regjering gått til det uvanlige skritt å kritisere sin nærmeste allierte.

– Vi tror ikke måten å forhandle om fred er å fokusere på bare én sak, i dette tilfellet bygging av bosetninger, når konflikten mellom israelere og palestinere åpenbart er så dypt kompleks, sa en talsmann for statsminister Theresa May.

– Og vi tror ikke det er riktig å angripe sammensetningen av en demokratisk valgt regjering hos en alliert. Regjeringen mener forhandlinger bare vil lykkes når de blir holdt mellom de to partene, med støtte fra det internasjonale samfunnet, la regjeringstalsmannen til.

Obama-administrasjonen har uttrykt «overraskelse» over kritikken fra London. De mener talen også tok for seg andre trusler mot tostatsløsningen – som «terror, vold og oppvigleri».

 

3

Etter Kerrys tale er amerikanere i Obama-administrasjonen positivt overrasket over flere arabiske staters reaksjon. Ett av Kerrys seks prinsipper er at løsningen må være «to stater for to folk, en jødisk og en arabisk, med gjensidig anerkjennelse og fullverdige like rettigheter for alle respektive innbyggere».

Netanyahu har helt siden 2009 stilt som krav at palestinerne aksepterer Israel som en jødisk stat. Dette er inntil nå blitt avvist av palestinerne, med full støtte fra den arabiske liga. Tjenestemenn i Obama-administrasjonen tolker det som et positivt signal at arabiske land som Egypt, Jordan, Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Bahrain og Qatar ikke tok avstand fra dette prinsippet i sine tilbakemeldinger på Kerrys tale.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart