Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Netanyahu på hemmelig Oman-besøk

Benjamin Netanyahu hilser på sultanen av Oman Qaboos bin Said i hovedstaden Muskat. (Foto: Statsministerens kontor)
Benjamin Netanyahu hilser på sultanen av Oman Qaboos bin Said i hovedstaden Muskat. (Foto: Statsministerens kontor)
Nå oppfordrer Oman andre arabiske land til å akseptere Israel.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu var fredag 26. oktober på et overraskende besøk til Gulf-staten Oman. Det er første gang på over to tiår at en israelsk leder besøker landet. Besøket blir sett på som nok et tegn på tettere bånd mellom den jødiske staten og den sunni-arabiske verden.

Besøket ble offentliggjort etter at det var avsluttet, skriver Times of Israel.

Under besøket til hovedstaden Muskat møtte Netanyahu landets leder Sultan Qaboos bin Said. Også Sara Netanyahu var med på statsbesøket.

– Statsministerens besøk er et betydelig skritt i innføringen av politikken som statsminister Netanyahu har skissert for å forbedre forholdet med statene i regionen, samtidig som de kan ta nytte av Israels fordeler innen sikkerhet, teknologi og økonomiske forhold, uttaler statsministerens kontor.

Netanyahu ble invitert til Oman av sultanen, som har regjert landet siden 1970, etter «mye kontakt mellom de to landene», ifølge uttalelsen.

Etter besøket sendte Jerusalem og Muskat ut en felles uttalelse hvor de skriver at de to lederne diskuterte «måter å fremme fredsprosessen i Midtøsten på, samt flere saker av felles interesse for å oppnå fred og stabilitet i Midtøsten».

Netanyahu og hans kone ble ledsaget til Oman av Mossad-direktør Yossi Cohen, den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Meir Ben-Shabbat, utenriksdepartementets generaldirektør Yuval Rotem, leder for statsministerens stab Yigal Horowitz og statsministerens militær sekretær brigadegeneral Avi Bluth.

Oman, et land med rundt 4,5 millioner innbyggere ved den arabiske halvøyens sørøstlige kyst, har lenge vært et av få arabiske land som ikke har vært redde for å vise at de har et åpent forhold til Israel. Nå oppfordrer landet andre arabiske land til å akseptere den jødiske staten og behandle dem likt som andre regionale stater.

– Israel er en stat som er til stede i vår region og alle er innforstått med det. Verden er også klar over det faktum og kanskje det er på tide at Israel blir behandlet som alle andre og dermed også bærer de samme forpliktelsene, sier Omans utenriksminister Yussef bin Alawi bin Abdullah.

Utenriksdepartementet i Oman sier de ønsker å bidra til en løsning som kan ende den israelsk-palestinske konflikten. De støtter Trump-adminstrasjonens arbeid med å komme fram til en løsning som begge parter kan leve med.

– Vi sier ikke at det blir en lett jobb, men vår prioritet er å få en slutt på konflikten og bevege oss videre til en ny verden, sier de i en uttalelse.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart