Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Brant israelsk flagg – dømt til 3 års fengsel

En demonstrant setter fyr på et israelsk flagg. Dette bildet er fra en annen demonstrasjon. (Illustrasjonsfoto: Twitter)
Myndighetene i Bahrain likte ikke den pro-palestinske demonstrasjonen.

En domstol i kongedømmet Bahrain i Den persiske gulf har dømt en mann til tre års fengsel for å ha organisert et opprør hvor han brant et israelsk flagg. Mannen anket dommen, men anken ble avvist, skriver Times of Israel.

Det var i mai 2019 at mannen arrangerte en pro-palestinsk demonstrasjon sammen med ti andre. Demonstrasjonen skal ikke ha vært lovlig. En gate ble stengt av, det ble startet en brann og et israelsk flagg ble brent opp.

Mannen ble blant annet dømt for å ha organisert en ulovlig folkesamling og opprør.

I sosiale medier har flere bahrainere reagert på det de mener er en alt for streng straff. De anklager landets regjering for å ville blidgjøre Israel. Bahrain skal de siste årene ha forsøkt å få et tettere forhold til Israel.

I dag har Israel diplomatiske bånd til kun to arabiske land, Jordan og Egypt, men flere land i Gulfen, som Bahrain, har åpnet opp for et tettere forhold til Israel. De ser på landet som en alliert i kampen mot en felles fiende – Iran.

I desember besøkte Jerusalems tidligere sefardiske sjefsrabbiner, Shlomo Amar, Bahrain og møtte landets konge, i tillegg til religiøse ledere fra hele Midtøsten og andre land. I oktober 2019 deltok en offisiell delegasjon fra Israels utenriksdepartement på en sikkerhetskonferanse i Gulf-landet.

Et klart tegn på at forholdet mellom Israel og arabiske land er i endring.

I juni 2019 ble det avholdt en økonomisk workshop i Bahrains hovedstad Manama i forbindelse med fredsplanen til Trump-administrasjonen. Flere arabiske land deltok på konferansen, til tross for protester fra palestinerne.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart