Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Den arabiske liga: – Israelsk annektering kan starte en religiøs krig

Leder av Den arabiske liga, Ahmed Aboul Gheit, truer med store konsekvenser hvis Israel annekterer. (Foto: Wikipedia)
Ahmed Aboul Gheit truet med store konsekvenser i Sikkerhetsrådet.

Lederen for Den arabiske liga, et forbund av arabiske stater, sa på et møte med FNs sikkerhetsråd at israelsk annektering av deler av Vestbredden kan true freden i Midtøsten og antenne en «religiøs krig i og utenfor vår region».

Ahmed Aboul Gheit, generalsekretær i organisasjonen med 22 medlemsland, sier en anneksjon «ikke bare vil skade sjansene for fred i dag, men også ødelegge alle utsikter for fred i framtiden», skriver avisen Yedioth Ahronot.

Han sa videre at det kunne få «store konsekvenser for den internasjonale sikkerheten verden over». Møtet fant sted bare dager før 1. juli, dagen som åpner for at regjeringskoalisjonen i Israel kan legge frem en anneksjonsplan.

Trump-administrasjonens fredsplan har åpnet for at Israel kan annektere opptil 30% av Vestbredden, områder hvor bosetninger ligger eller som er av stor strategisk betydning for Israel. Til gjengjeld skal Israel gi land i bytte andre steder. Regjeringskoalisjonen har åpnet opp for å annektere fra 1. juli.

Men foreløpig er det helt uvisst om Israel kommer til å gjennomføre annekteringen og i hvor stor grad de eventuelt kommer til å gjøre det.

Ariel Kahana, politisk kommentator i avisen Israel Hayom, tror Netanyahu vil starte med å annektere bare en liten del av Vestbredden. Det vil han gjøre for å presse palestinerne til forhandlingsbordet og begrense motstanden.

Anshel Pfeffer, kommentator i den venstreorienterte avisen Ha’aretz, har derimot ingen tro på at Netanyahu vil gjennomføre annekteringen. Han mener Netanyahu ikke vil sette palestinerne på agendaen igjen.

Meningene er delte og mange. Les flere saker om temaet her: https://miff.no/tag/annektering/

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart