Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Flertall i fire arabiske land støtter normaliseringsavtaler med Israel

Emiratene og Bahrain undertegnet fredsavtaler med Israel 15. september 2020. (Foto: Avi Ohayon, GPO)
En amerikansk meningsmåling viser oppsiktsvekkende sterk støtte i befolkningen for normaliseringsavtalene.

Det amerikanske selskapet Zogby Analytics har utført en meningsmåling blant 3600 arabere i Saudi-Arabia, Emiratene, Jordan, Egypt og de palestinske selvstyreområdene. Målingen ble ledet av James Zogby, grunnlegger og styreleder for Arab-American Institute. Resultatene ble meldt av Sky News Arabia i De forente arabiske emirater, og gjengitt i Israel Hayom.

I den palestinske befolkningen er et flertall (61 prosent) negative til Israels normaliseringsavtaler med Emiratene og Bahrain, men ikke i de arabiske landene. 59 prosent av jordanerne og saudierne er positive, 58 prosent av egypterne og 56 prosent av befolkningen i Emiratene. Ønske om stabilitet og den militære situasjonen i Midtøsten blir oppgitt som hovedgrunn til støtten.

Mandag 12. oktober opplyste statsminister Benjamin Netanyahus kontor at det planlegges et toppmøte med Emiratenes kronprins Mohammed bin Zayed Al Nahyan «om kort tid». De to statslederne snakket med hverandre i løpet av helgen.

– Jeg inviterte ham til å besøke Israel, og han inviterte meg til å besøke Abu Dhabi, fortalte Netanyahu til sine regjeringsmedlemmer. Mandag vedtok den israelske regjeringen enstemmig å sende normaliseringsavtalene videre til formell godkjenning i nasjonalforsamlingen Knesset.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart