Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israel sender flere tonn med hvete til kriserammede Sudan. Her fra en hveteåker i Israel. (Foto: Amir Appel/Flickr)

Sender hvete for 50 millioner til Sudan

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Statsminister Benjamin Netanyahu kunngjorde søndag 25. oktober at Israel sender hvete for rundt 50 millioner kroner til Sudan, etter at de to landene er blitt enige om å normalisere forholdet, skriver Times of Israel.

– Vi ser frem til en varm fred og sender hvete til en verdi av 47 millioner kroner umiddelbart til våre nye venner i Sudan, opplyser Netanyahu.

Det var fredag 23. oktober at USAs president Donald Trump kunngjorde at Israel og Sudan er blitt enige om å normalisere forholdet som følge av en USA-meklet avtale. Sudan blir dermed det femte arabiske landet som normaliserer forholdet til Israel.

– Vi har fått på plass tre fredsavtaler på seks uker. Det er ikke flaks, det er ikke tilfeldigheter, men resultatet av en klar politikk og innsats, sier Netanyahu, som tror det bare er et spørsmål om tid før enda flere arabiske land følger etter.

I forrige måned signerte Israel avtaler med Emiratene og Bahrain. Det er ventet at en israelsk delegasjon innen kort tid vil reise til Sudan for å fullføre arbeidet med normaliseringsavtalen.

Sudan, som sliter økonomisk, antas å ha gått med på normaliseringen for å bli fjernet fra en amerikansk liste over statlige sponsorer av terror. Ved å bli fjernet fra denne listen kan landet motta sårt tiltrengt økonomisk støtte.

Avtalen med Sudan vil også innebære bistand og investeringer fra Israel, særlig innen teknologi og landbruk, i tillegg til sletting av gjeld. Sudans overgangsregjering har den siste tiden vært i en hardt presset situasjon. Den økonomiske situasjonen har gjort at tusenvis har tatt til gatene i landets hovedstad Khartoum og andre regioner for å protestere mot myndighetene.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart