Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Sender hvete for 50 millioner til Sudan

Israel sender flere tonn med hvete til kriserammede Sudan. Her fra en hveteåker i Israel. (Foto: Amir Appel/Flickr)

Statsminister Benjamin Netanyahu kunngjorde søndag 25. oktober at Israel sender hvete for rundt 50 millioner kroner til Sudan, etter at de to landene er blitt enige om å normalisere forholdet, skriver Times of Israel.

– Vi ser frem til en varm fred og sender hvete til en verdi av 47 millioner kroner umiddelbart til våre nye venner i Sudan, opplyser Netanyahu.

Det var fredag 23. oktober at USAs president Donald Trump kunngjorde at Israel og Sudan er blitt enige om å normalisere forholdet som følge av en USA-meklet avtale. Sudan blir dermed det femte arabiske landet som normaliserer forholdet til Israel.

– Vi har fått på plass tre fredsavtaler på seks uker. Det er ikke flaks, det er ikke tilfeldigheter, men resultatet av en klar politikk og innsats, sier Netanyahu, som tror det bare er et spørsmål om tid før enda flere arabiske land følger etter.

I forrige måned signerte Israel avtaler med Emiratene og Bahrain. Det er ventet at en israelsk delegasjon innen kort tid vil reise til Sudan for å fullføre arbeidet med normaliseringsavtalen.

Sudan, som sliter økonomisk, antas å ha gått med på normaliseringen for å bli fjernet fra en amerikansk liste over statlige sponsorer av terror. Ved å bli fjernet fra denne listen kan landet motta sårt tiltrengt økonomisk støtte.

Avtalen med Sudan vil også innebære bistand og investeringer fra Israel, særlig innen teknologi og landbruk, i tillegg til sletting av gjeld. Sudans overgangsregjering har den siste tiden vært i en hardt presset situasjon. Den økonomiske situasjonen har gjort at tusenvis har tatt til gatene i landets hovedstad Khartoum og andre regioner for å protestere mot myndighetene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart