Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Her signeres de historiske avtalene

Tirsdag 15. september signerte Israels statsminister Benjamin Netanyahu en avtale om normalisering av forholdet med Emiratene, representerte ved utenriksminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan, og Bahrain, representert ved utenriksminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump signerte på vegne av USA som støttespiller av avtalen. (Foto: Twitter)
Dobler antallet arabiske land med fulle diplomatiske bånd til Israel.

Tirsdag 15. september 2020 ble en historisk dag. Da signerte Israel avtale om å normalisere forholdet til ikke bare ett, men to arabiske land.

Israel hadde bare signert en slik avtale med to arabiske land tidligere. Den første var med Egypt i 1979, den andre med Jordan i 1994.

Nå har de også signert en avtale om fred og normalisering av forholdet til Gulflandene De forente arabiske emirater og kongedømmet Bahrain.

Dermed er antallet arabiske land med et normalisert forhold til Israel doblet.

Avtalene ble signert utenfor Det hvite hus av Israels statsminister Benjamin Netanyahu, Emiratenes utenriksminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan og Bahrains utenriksminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump signerte på vegne av USA som støttespiller av avtalene mellom landene.

– Jeg har viet hele mitt liv til å trygge Israel, den eneste jødiske staten i verden. For å få til dette har jeg hatt som mål å gjøre Israel sterk, veldig sterk. Historien har lært oss at styrke gir sikkerhet, styrke gir allierte og til slutt skaper styrke fred, sa Netanyahu like før avtalene skulle signeres.

Bahrains innenriksminister sa nylig at Israels styrke er en av årsakene til normaliseringen. De ønsker å være alliert med Israel i konflikten med Iran.

Samtidig som avtalene ble signert i Washington gikk rakettalarmen i flere byer i det sørlige Israel. Terrorister på Gazastripen avfyrte flere raketter mot byer som Ashkelon og Ashdod. Hundretusenvis måtte løpe i bomberom.

Minst to personer skal ha blitt skadet i angrepet. En 62 år gammel mann skal ha fått moderate skader, mens en 28 år gammel mann ble lettere skadet etter at en rakett eller deler av en rakett landet i byen Ashdod.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart