Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Bahrains innenriksminister, og medlem av landets kongefamilie, Rashid bin Abdullah Al Khalifa (t.v.) i samtale med kong Abdullah II av Jordan i 2016. (Foto: Royal Hashemite Court)

– Avtalen med Israel styrker oss mot trusselen fra Iran

Bahrains innenriksminister sier avtalen er bra for landet.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Bahrains innenriksminister sier at normaliseringsavtalen med Israel ikke handler om avvisning av palestinerne, men at det er et tiltak for å styrke kongedømmet i lys av sikkerhetstrusselen fra Iran, skriver Times of Israel.

– Det er ikke en oppgivelse av den palestinske saken… Det er for å styrke Bahrains sikkerhet og den økonomiske stabiliteten, sier innenriksminister Rashid bin Abdullah Al Khalifa ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Han viser til måten Iran oppfører seg på i regionen, som gjør at Bahrain og andre sunnimuslimske land føler seg truet av den islamske republikken.

– Det er ikke smart å se trusselen og vente på at den kan ramme oss, hvis vi kan gjøre noe for å unngå det. Vi er en stat som er fast bestemt på å utvikle våre nasjonale evner, og vår gamle og moderne strategi er basert på sterke allierte for å møte potensielle trusler, forklarer innenriksministeren.

Tirsdag signerer Bahrain, sammen med De forente arabiske emirater, en avtale om normalisering av forholdet til Israel. Avtalene signeres i en seremoni i Det hvite hus. I tillegg til at Israel, Bahrain og Emiratene har Iran som en felles fiende, deler de tre landene også tette bånd til Washington.

Bahrain har anklaget sjiamuslimske Iran for å initiere protester fra landets sjiamuslimske befolkning, som utgjør majoriteten av befolkningen, mot det regjerende sunnimuslimske Al-Khalifa-dynastiet.

Kongedømmet måtte ha hjelp av Saudi-Arabia for å slå ned et opprør i 2011 under den Arabiske våren. Den lille øystaten grenser til Saudi-Arabia, en av Irans hovedfiender, og er svært avhengig av økonomisk støtte derfra.

Palestinerne har omtalt Bahrains og Emiratens normaliseringsavtale med Israel som «et dolk i ryggen». De føler seg sviktet av arabiske land.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart