Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Avtalen med Israel styrker oss mot trusselen fra Iran

Bahrains innenriksminister, og medlem av landets kongefamilie, Rashid bin Abdullah Al Khalifa (t.v.) i samtale med kong Abdullah II av Jordan i 2016. (Foto: Royal Hashemite Court)
Bahrains innenriksminister sier avtalen er bra for landet.

Bahrains innenriksminister sier at normaliseringsavtalen med Israel ikke handler om avvisning av palestinerne, men at det er et tiltak for å styrke kongedømmet i lys av sikkerhetstrusselen fra Iran, skriver Times of Israel.

– Det er ikke en oppgivelse av den palestinske saken… Det er for å styrke Bahrains sikkerhet og den økonomiske stabiliteten, sier innenriksminister Rashid bin Abdullah Al Khalifa ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Han viser til måten Iran oppfører seg på i regionen, som gjør at Bahrain og andre sunnimuslimske land føler seg truet av den islamske republikken.

– Det er ikke smart å se trusselen og vente på at den kan ramme oss, hvis vi kan gjøre noe for å unngå det. Vi er en stat som er fast bestemt på å utvikle våre nasjonale evner, og vår gamle og moderne strategi er basert på sterke allierte for å møte potensielle trusler, forklarer innenriksministeren.

Tirsdag signerer Bahrain, sammen med De forente arabiske emirater, en avtale om normalisering av forholdet til Israel. Avtalene signeres i en seremoni i Det hvite hus. I tillegg til at Israel, Bahrain og Emiratene har Iran som en felles fiende, deler de tre landene også tette bånd til Washington.

Bahrain har anklaget sjiamuslimske Iran for å initiere protester fra landets sjiamuslimske befolkning, som utgjør majoriteten av befolkningen, mot det regjerende sunnimuslimske Al-Khalifa-dynastiet.

Kongedømmet måtte ha hjelp av Saudi-Arabia for å slå ned et opprør i 2011 under den Arabiske våren. Den lille øystaten grenser til Saudi-Arabia, en av Irans hovedfiender, og er svært avhengig av økonomisk støtte derfra.

Palestinerne har omtalt Bahrains og Emiratens normaliseringsavtale med Israel som «et dolk i ryggen». De føler seg sviktet av arabiske land.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart