Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Våre arabiske brødre har sviktet oss

PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Organization of Islamic Cooperation)
Palestinerne svært skuffet over at den Arabiske liga ikke støttet dem.

Palestinerne har reagert med sinne og dyp skuffelse etter at Den arabiske liga nektet å fordømme avtalen om normalisering av forholdet mellom Israel og De forente arabiske emirater, skriver Jerusalem Post.

Som MIFF skrev torsdag ble det et stort politisk nederlag for palestinerne onsdag, da et forslag fra de palestinske selvstyremyndighetene om å fordømme avtalen om normalisering av forholdet mellom Israel og De forente arabiske stater ikke fikk støtte i Den arabiske liga.

– Først trodde vi at Emiratene var det eneste landet som hadde dolket oss i ryggen. På onsdag så vi at også flere andre arabiske land har forrådt det palestinske folk og den palestinske sak. Dette er en mørk dag i palestinernes og arabernes historie, sier en palestinske tjenestemann til Jerusalem Post.

Grønt lys for normalisering av forholdet til Israel

Nå frykter palestinerne at Den arabiske ligas manglende vilje til å fordømme avtalen vil bane vei for andre arabiske land til å normalisere forholdet til Israel.

– Den arabiske liga har gitt grønt lys til flere normaliseringsavtaler med Israel. Våre arabiske brødre har sviktet oss, sier Ahmed Majdalani i PLOs eksekutivkomité.

Abdulkhaleq Abdulla, en emiratisk professor i statsvitenskap, kommenterer palestinernes nederlag i Den arabiske liga i en melding på Twitter:

– Den palestinske delegasjonen ble avvist av Den arabiske liga, som forkastet et palestinsk resolusjon om å fordømme fredsavtalen mellom Emiratene og Israel. Dette skjer for første gang i den Arabiske ligas historie på grunn av det korrupte palestinske lederskapets dumhet, skriver han.

Andre politiske nederlag på kort tid

Flere av medlemslandene i Den arabiske liga, som Emiratene, Bahrain, Egypt, Jordan, Marokko og Sudan motsatte seg den palestinske resolusjonen.

– Enhver suveren stat har den ubestridelige retten til å føre sin utenrikspolitikk slik de selv vil, og det er noe dette rådet respekterer og støtter, sa generalsekretær Ahmad Aboul Gheit i den Arabiske liga under møtet.

Nederlaget i Den arabiske liga er ikke den eneste diplomatiske nedturen for palestinerne i det siste. Nylig gikk lederen av Samarbeidsrådet for gulfstatene ut og fordømte palestinske fraksjoner for oppvigleri og trusler mot Emiratene. Gulfrådet krever en offentlig unnskyldning på TV.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart