Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Organization of Islamic Cooperation)

– Våre arabiske brødre har sviktet oss

Palestinerne svært skuffet over at den Arabiske liga ikke støttet dem.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Palestinerne har reagert med sinne og dyp skuffelse etter at Den arabiske liga nektet å fordømme avtalen om normalisering av forholdet mellom Israel og De forente arabiske emirater, skriver Jerusalem Post.

Som MIFF skrev torsdag ble det et stort politisk nederlag for palestinerne onsdag, da et forslag fra de palestinske selvstyremyndighetene om å fordømme avtalen om normalisering av forholdet mellom Israel og De forente arabiske stater ikke fikk støtte i Den arabiske liga.

– Først trodde vi at Emiratene var det eneste landet som hadde dolket oss i ryggen. På onsdag så vi at også flere andre arabiske land har forrådt det palestinske folk og den palestinske sak. Dette er en mørk dag i palestinernes og arabernes historie, sier en palestinske tjenestemann til Jerusalem Post.

Grønt lys for normalisering av forholdet til Israel

Nå frykter palestinerne at Den arabiske ligas manglende vilje til å fordømme avtalen vil bane vei for andre arabiske land til å normalisere forholdet til Israel.

– Den arabiske liga har gitt grønt lys til flere normaliseringsavtaler med Israel. Våre arabiske brødre har sviktet oss, sier Ahmed Majdalani i PLOs eksekutivkomité.

Abdulkhaleq Abdulla, en emiratisk professor i statsvitenskap, kommenterer palestinernes nederlag i Den arabiske liga i en melding på Twitter:

– Den palestinske delegasjonen ble avvist av Den arabiske liga, som forkastet et palestinsk resolusjon om å fordømme fredsavtalen mellom Emiratene og Israel. Dette skjer for første gang i den Arabiske ligas historie på grunn av det korrupte palestinske lederskapets dumhet, skriver han.

Andre politiske nederlag på kort tid

Flere av medlemslandene i Den arabiske liga, som Emiratene, Bahrain, Egypt, Jordan, Marokko og Sudan motsatte seg den palestinske resolusjonen.

– Enhver suveren stat har den ubestridelige retten til å føre sin utenrikspolitikk slik de selv vil, og det er noe dette rådet respekterer og støtter, sa generalsekretær Ahmad Aboul Gheit i den Arabiske liga under møtet.

Nederlaget i Den arabiske liga er ikke den eneste diplomatiske nedturen for palestinerne i det siste. Nylig gikk lederen av Samarbeidsrådet for gulfstatene ut og fordømte palestinske fraksjoner for oppvigleri og trusler mot Emiratene. Gulfrådet krever en offentlig unnskyldning på TV.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart