Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Det er både mulig og logisk at alle 22 arabiske land anerkjenner Israel

Jared Kushner, som har vært en av arkitektene bak fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater, var med på den første flyturen mellom de to landene. Han tror flere land nå vil følge etter Emiratene. (Foto: Matty Stern/US Embassy)
Spesialrådgiver Jared Kushner tror de som er imot normalisering vil bli isolert.

Seniorrådgiver i Det hvite hus, Jared Kushner, tror alle arabiske land gradvis vil følge De forente arabiske emirater i å normalisere forholdet til Israel. Han mener den «høylytte minoriteten» som motsetter seg normalisering med Israel vil bli stadig mer isolert og alene i regionen, skriver Times of Israel.

På spørsmål fra Emiratenes statlige nyhetsbyrå WAM om han tror alle de 22 arabiske statene til slutt vil anerkjenne Israel, svarte svigersønnen til USAs president Donald Trump klart og tydelig: «100 prosent».

– Jeg mener det er logisk av dem å gjøre det og jeg tror det over tid vil være riktig å gjøre det. Jeg tror det vil bli en mye større koalisjon takket være det emiratiske lederskapet, sier Kushner i intervjuet.

Kushner ledet møtet mellom den israelske og emiratiske delegasjonen i Abu Dhabi 31. august. (Foto: GPO)

Det hvite hus-rådgiveren sier også at han tror det i løpet av noen måneder vil være et nytt arabisk land som etablerer diplomatiske bånd til Israel.

– Alt kan naturligvis skje, men realiteten er at det er mange som er misunnelige på det trekket som Emiratene har gjort, sier Kushner.

– Man må snakke sammen for å løse problemer. Så en normalisering av forholdet, la mennesker få møtes og drive forretninger sammen vil bare gjøre Midtøsten til en sterkere og mer stabil region, legger han til.

Oman, Bahrain, Marokko og Saudi-Arabia er blant landene som Israel og USA håper skal følge Emiratene og normalisere forholdet til Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart