Søk

I over 1400 år er det jødiske folket blitt undertrykt og forfulgt av arabiske og muslimske grupper i Midtøsten. Helt fra jødene begynte å gjenoppbygge en stat i sitt historiske og religiøse kjerneland, ble de møtt med avvisning, hatkampanjer, vold og terror.

Etter at arabiske land ble selvstendige fra europeiske kolonimakter, kom forfølgelsen av jødene tilbake med full styrke. Jødene som var en minoritet på omlag 2 prosent spredt omkring i Nord-Afrika og Midtøsten for hundre år siden, har etablert en stat på mindre enn 0,2 prosent av landområdet.

Selv om jødenes fiender har drevet dem ut av 99,8 prosent av området, fortsetter de krigen mot jødene i Israel. 7. oktober-massakren var en del av denne krigen. Det er også palestinske myndigheters hatopplæring og belønningssystem for terror.

Denne krigen må ta slutt!

Dessverre er det sterke krefter i Norge som støtter kampen for å undergrave verdens eneste jødiske statIsrael er i flere tiår blitt  demonisert av NRK, nyhetsbyrået NTB og andre medier. Norske skolebøker og den statsfinansierte elevsiden fn.no er fulle av feil om Israel. Etter 7. oktober 2023 har også regjeringen, med Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide i spissen, markert seg som noen av de mest anti-israelske politikerne i Europa. 

Denne propagandakrigen må ta slutt nå!

Hvis du er enig, bli medlem av MIFF nå!

Dersom du ikke vet hva du skal tenke om Israel

Dersom du støtter det jødiske folkets rett til sitt nasjonale hjemland i Israel

Dersom du allerede er medlem av MIFF

En lang rekke ganger, lenge før Gaza-krigen i 2023, er Israel blitt anklaget for folkemord mot palestinerne. Anklagen er blitt framsatt for å demonisere verdens eneste jødiske stat. 

Da PA-president Mahmoud Abbas besøkte Tyskland i 2022, anklaget han for eksempel Israel for å ha «begått 50 Holocaust» mot palestinerne. I Holocaust ble to tredeler av Europas jødiske befolkning drept av nazistene. Som kontrast har antallet arabiske innbyggere i Gaza og Vestbredden (Judea og Samaria) økt med fire hundre prosent etter 1948. Folkeveksten skjøt fart etter at Israel fikk kontroll over områdene i 1967.

Les mer på temasiden Løgnanklagene mot Israel om folkemord og etnisk rensning og artikler relatert spesielt til Gaza

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1200 israelere ble drept (kart, bilder og videoer), 251 kidnappet og over 4.800 skadet. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.
 
8. oktober 2023 gikk også Hizbollah inn i krigen. De truet Israel med 150.000 raketter fra Sør-Libanon. Hizbollah er en shia-muslimsk terrororganisasjon som opererer i Libanon på vegne av Iran. Hizbollah står på terrorlistene til USAEUCanada og Australia, og er forbudt i Tyskland.
 

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Palestinske selvstyremyndigheter (PA) belønnet de etterlatte til de drepte terroristene med 20.000 kroner i en første utbetaling, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1200. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Omkring 250 mennesker ble tatt som gisler.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.200 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i kjølvannet av 7. oktober 2023 er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler og temasider nedover på denne siden.

Det var alltid riktig å støtte Israel. Gjennom århundrer ble det jødiske hjemlandet okkupert av romerske, bysantinske og ulike muslimske imperier [se tidslinje]. Jødene beholdt hele tiden sin sterke tilknytning til landet.

Dersom flere hadde støttet en jødiske statsdannelse for hundre år siden, kunne jødene hatt et tilfluktssted da nazistene startet med sin utryddelse. Men arabiske nasjonalister, inspirert av nazistisk antisemittisme, og islamistiske jihadister, skremte britene bort fra å oppfylle løftet om et jødisk nasjonalhjem. De brukte terror for å skremme, da som nå.

Dersom flere hadde støttet Israel på 1950- og 1960-tallet, ville kanskje ikke Egypt og Syria ha våget å mobilisere til krig. Men sovjetisk propaganda ble pumpet ut over Europa, og sakte, men sikkert er resultatene av Israels forsvarskrig blitt fordømt som «okkupasjon».

Dersom flere hadde støttet Israel, ville kanskje ikke Yasser Arafat ha klart å lure Nobelkomiteen og mange andre. Men Amnesty og andre humanitære organisasjoner har tatt opp arven etter Sovjets propaganda, og anklager ordningene som israelere og palestinere avtalte seg i mellom på 1990-tallet for «apartheid».

7. oktober 2023 ble det klart at jødehatende jihadister fortsatt dominerer i kampen mot Israel. Hvis du ikke støtter Israel etter massakren – hvor 1200 israelere ble drept, tusenvis skadet og over 250 tatt som gisler – vil du aldri støtte Israel. Da er det stor fare for at du alltid vil fortsette å være likegyldig.

Du bør støtte Israel fordi hatet som skapte Holocaust fortsatt lever, skrev MIFF i 2014. Du bør støtte Israel fordi Norge står overfor de samme fiender som Israel.

7. oktober 2023 ble det overtydelig hvor korrekt det var. Massakren ble begått av unge palestinske menn som er lært opp til jødehat og jihad på skoler finansiert av Norge.

  • I tredje klasse lærte de å «ofre blodet» for å «eliminere maktrøverne» og «utrydde restene av utlendingene».
  • I femte klasse har de lært at martyrdød og jihad er «den mest viktige mening med livet» og at jøder er «fiender av islam».
  • Terroristene fra 7. oktober lærte i syvende klasse at Israel er «Satans tjener». Da fikk de også lære at «å ofre livet i kamp er det største». Året etter ble de fortalt at barn som deltar i jihad er «sikkerhetsventilen i samfunnet».
  • I tiende klasse ble de fortalt at døden er skjebnebestemt og at jihad er deres kall. «Og vårt rene blod, vil vi ikke spare, vil vi ikke spare, vil vi ikke spare,» blir det messet i en annen skolebok.
  • I tolvte klasse har de lært om å «returnere» med våpen i hånd. Elevene har lært at det betyr at Israel blir borte.

Du må støtte Israel – nå mer enn noen gang. Israel er i en forsvarskrig for å hindre at 7. oktober 2023 aldri mer skal gjenta seg. Hamas skal bli vingeklippet, slik at de aldri mer har militær kapasitet. Iran og Hizbollah skal bli avskrekket. Nå må du støtte Israels forsvarskamp!

Med Israel for fred samler Israel-venner med ulikt politisk ståsted, ulik tro og livssyn. Vi har også forskjellig syn på israelsk politikk. Når det gjelder saker som er omstridt internt i det israelske samfunnet, formidler vi de store gruppenes ulike hovedsyn, uten som organisasjon å ta stilling til spørsmålene.

MIFF sprer informasjon gjennom nettsider, sosiale medier (se over), møter i lokalforeninger og nasjonale konferanser m.m. MIFF forsvarer også Israel i mediene og har aktuelle kampanjer. Etter 7. oktober-massakren er vårt innhold sett mange millioner ganger rundt på de ulike plattformene.

Her er bare noen smakebiter på MIFF-statistikken fra 7. oktober 2023 og fram til 23. september 2024:

  • Vekst fra 11.254 til 14.673 medlemmer i Norge
  • Over tusen nye medlemmer i Danmark og Sverige
  • 53,5 millioner annonsevisninger i Google
  • 4,4 millioner sidevisninger på miff.no
  • Rekkevidde til 2 millioner Facebook-kontoer
  • 6000 nye følgere på Facebook-siden
  • 3800 nye abonnenter på YouTube
  • 2300 nye følgere på TikTok
  • 1800 nye følgere på X
  • 1200 nye følgere på Instagram
  • 2,3 millioner videovisninger på Facebook
  • 1,5 millioner videovisninger på YouTube
  • 1 million videovisninger på TikTok

Les mer om MIFF og bli medlem nå!

Les artikkelen hvor MIFF korrigerer feil som stadig blir framsatt om Gaza og Hamas.

De generelle teknikkene som mediene bruker for å skape et falskt bilde av Israel

1. Konflikter hvor Israel er involvert blir dekket ekstremt mye mer enn andre konflikter som krever mange ganger flere menneskeliv.

2. Israels forsvarskamp blir ikke sammenlignet med andre lands krigføring.

3. Palestinske flyktninger blir nevnt ustanselig, selv om det har gått 75 år siden arabisk side tapte i forsøket på å utrydde den jødiske staten i 1948.

4. Levekårene til palestinerne blir ikke sammenlignet med arabiske naboland.

5. Folkeretten blir manipulert til kun å ramme den jødiske staten, og Israels rettigheter blir nesten aldri nevnt.

Les mer på temasiden Mediedekningen og bestill MIFFs bok Det falske bildet av Israel

Det skapes falske bilder av Israel i norsk skole, ikke bare på grunn av mange feil i læreverkene, men også fordi viktige elementer i det israelske narrativet er helt borte eller svært nedtonet. Klikk her for å lese faktasjekker og for å bestille MIFFs bok Opplært til fordommer.

Ingen verk nevner jødiske flyktninger fra arabiske land, og bare ett læreverk nevner Iran som en aktør i konflikten. Sterke anklager mot Israel blir framsatt, uten at Israels svar får komme fram

Mange skoleelever blir henvist av lærere til FN-sambandets infosider om Israel, Palestina og konflikten. Mange tror fn.no er en «nøytral og god» kilde.

Dette stemmer ikke. MIFF avdekket sommeren 2023 hvordan FN-sambandet misbruker skattepenger til å gi norske barn et falskt bilde av Israel. Organisasjonen er på ingen måte objektiv eller nøytral i forhold til Israel. FN-sambandet gjorde noen rettinger etter MIFFs første faktasjekk, men reagerte deretter med sjikanerende omtale av MIFF.

Selv etter 7. oktober-massakren er FN-sambandet uvillig til å kalle Hamas en terrororganisasjon.

Fem land som kan bli det neste til å inngå fred med Israel

Møte i den arabiske liga i Amman i Jordan den 29. mars 2017. Etter at De forente arabiske emirater inngikk fredsavtale med Israel er det mange som forventer at andre arabiske land vil følge etter. Hvilket land blir det neste? (Foto: Flickr)
Flere land vil først se hvordan fredsavtalen med Emiratene slår ut.

I kjølvannet av normaliseringen av forholdet mellom Israel og De forente arabiske emirater har det oppstått rykter og diskusjoner om at en rekke andre land står klare til å bli det neste til å signere en fredsavtale med Israel, skriver kommentator Seth J. Frantzman i avisen Jerusalem Post.

Selv om det for noen land i Midtøsten er hindringer i veien for normalisering av forholdet til Israel, er det andre som ser på Emiratenes beslutning som en test. De vil ta en avgjørelse basert på hvordan dette utvikler seg mellom Jerusalem og Abu Dhabi i løpet av de kommende ukene og månedene.

Her er en liste over land som kan bli det neste til å normalisere forholdet:

Bahrain

Mange trodde at Bahrain ville bli det første Gulflandet til å normalisere forholdet til Israel. Den lille kongedømmet i Den persiske gulf har ofte kommet med relativt positive kommentarer om Israel gjennom årene. De var også åpne for Trump-administrasjonens «århundrets avtale», og arrangerte en økonomisk workshop i anledning fredsplanen i hovedstaden Manama. Bahrain er et av landene som har støttet opp om fredsavtalen mellom Israel og Emiratene. I fjor deltok en høytstående israelsk tjenestemann på en sikkerhetskonferanse i landet, noe som ble sett på som et klart tegn på et varmere forhold mellom de to landene.

I mai stengte Bahrain av et symposium som hadde som hadde som mål å støtte en boikott av Israel. I fjor besøkte Jerusalems sjefsrabbiner Bahrain og møtte landets konge. I tillegg uttalte landets utenriksminister i fjor at Israel hadde rett til å forsvare seg mot iranske trusler. Også i 2018 kom Bahrain med lignende uttalelser.

– Det er ulogisk for den arabiske verden å boikotte Israel. Vi må finne en bedre vei, skal Bahrains kong Hamad bin Isa Al Khalifa tidligere ha uttalt.

Selv om Bahrain er styrt av en sunnimuslimsk kongefamilie er majoriteten av landets borgere sjiamuslimer. Derfor frykter landets ledelse for at en normalisering i forholdet til Israel kan føre til at sjiamuslimske Iran vil prøve å få landets sjiamuslimer til å gjøre opprør. Landet opplevde også store protester under den arabiske våren. Det er to grunner til at Bahrain er forsiktig med å ta avgjørelser som kan hisse opp befolkningen. Derfor vil de trolig først se hvordan normaliseringen blir tatt imot i Emiratene.

Oman

I oktober 2018 reiste statsminister Benjamin Netanyahu til Oman og møtte landets leder Sultan Qaboos bin Said. Omans utenriksminister Yusuf bin Alawi kom med positive kommentarer om å akseptere Israel i regionen under påfølgende diskusjoner på en konferanse i Bahrains hovedstad Manama. Omanerne har flere ganger kommet med relativt positive synspunkter på Israel.

Oman, i likhet med andre Gulfstater, var faktisk åpne for diskusjoner med Israel på 1990-tallet. Statsminister Shimon Peres besøkte Oman i 1996. Den positive stemningen snudde derimot da den Andre intifada brøt ut i år 2000. Landet hadde i likhet med Qatar et handelskontor i Israel fram til 2000.

Etter Netanyahus besøk i 2018 ble det snakk om flere besøk på ministernivå. I motsetning til de fleste andre Gulfstater er ikke Oman like kritiske til Iran, men landet har forsøkt å legge seg på en nøytral linje i konflikten.

Marokko

Marokko skal ifølge rapporter i media vært et av landene som nærmer seg nye relasjoner til Israel. Det er et jødisk miljø i Marokko og landet har gjort noen gester de seneste årene som viser et varmere forhold mellom de to landene, selv om de diplomatiske båndene har uteblitt.

Kulturelle begivenheter i Marokko har begynt å vise mer toleranse for jøder og Israel de seneste årene, til tross for protester fra pro-palestinske aktivister. Washington Post-skribent David Ignatius har trukket fram Marokko som et av landene som i likhet med Oman og Bahrain nærmer seg en normalisering i forholdet til den jødiske staten. Marokko har også vært positive til Trump-administrasjonens innsats i fredsforhandlingene mellom Israel og palestinerne.

Båndene mellom Israel og Marokko går tilbake til 1960-tallet. Kong Hassan II spilte en viktig rolle i å forbedre forholdet mellom landene. Peres besøkte Marokko i 1986 og statsminister Yitzhak Rabin og utenriksminister Peres møtte Hassan II i 1993. I likhet med med Oman ble forholdet kraftig svekket under den Andre intifada. Forholdet har siden den gang sakte men sikkert forbedret seg igjen.

Saudi-Arabia

Å få Saudi-Arabia til å normalisere forholdet til Israel ville vært toppen av kransekaka ikke bare for Israel, men også for Trump-administrasjonen. Saudi-Arabia er det største og mektigste Gulflandet og en alliert i kampen mot Iran.

Saudi-Arabia har fremstått som mer åpen for Israel de seneste årene. Dette har kommet som et resultat av flere prosesser. Kongedømmet blir truet av Iran og kjemper mot Iran-støttede styrker i Jemen. Landet er også motstandere av Det muslimske brorskap og har brutt alle relasjoner med Qatar. Det muslimske brorskap er knyttet til det styrende partiet i Tyrkia og til Hamas. Saudi-Arabia har forsøkt å slå ned på denne typen ekstremisme som preget landet på 1990-tallet. Det siste tiåret har de hatt flere felles interesser med Israel.

Det sunnimuslimske kongedømmet har imidlertid foretrukket å la andre Gulfstater som de samarbeider tett med være først i diskusjonene med Israel. Det inkluderer Oman, Emiratene og Bahrain. Likevel har den saudiarabiske kronprinsen Mohammed Bin Salman prøvd å få tette relasjoner til Trump-administrasjonen og kommet med relativt positive kommentarer knyttet til fredsprosessen i Israel. Dette er et skifte fra tidligere, da den palestinske saken ble sett på som sentrum i alt som skjedde i Midtøsten.

Et av hindrene for normalisering mellom Saudi-Arabia og Israel er Tyrkia. Saudi-Arabia frykter Tyrkia skal overta rollen av å være den viktigste støttespilleren for palestinerne og dermed minske innflytelsen til saudiaraberne.

Qatar

Qatar og Israel hadde historisk varme forbindelser på 1990-tallet og man trodde lenge at de ville bli det første landet til å normalisere forholdet. Dette skjedde etter Gulfkrigen i 1991. Det har vært et israelsk handelskontor der siden 1996.

Landet har forsøkt å få økt innflytelse i Midtøsten. Som en del av denne mer innflytelsesrike rollen har de også spilt en rolle i fredsforhandlingene med Israel. I 2007 møtte utenriksminister Tzipi Livni den qatarske emiren sjeik Hamad bin Khalifa Al-Thani i New York.

Qatar forsøkte å kultivere pro-israelske supportere etter at landet havnet i en diplomatisk krise med Saudi-Arabia og Emiratene i 2017. Qatar har også fått en økende rolle i diskusjonene mellom Israel og Hamas. De har overført store pengesummer til Gaza og investert i store boligprosjekter og infrastrukturprosjekter på den palestinske enklaven.

En av årsakene til at landet har blitt diplomatisk isolert de siste årene er den statsdrevne tv-stasjonen Al Jazeera, som mange mener bidro til å hisse opp stemningen under den arabiske våren. Krisen med nabolandene førte til at tyrkiske soldater ble utplassert i Qatar i 2017. Det betyr at landet er blitt svært avhengig av Tyrkia, som bortsett fra Iran er det mest fiendtlige regimet i regionen mot Israel. Landet er også tett knyttet til Iran. Det gjør at normalisering i forholdet til Israel ser vanskelig ut for øyeblikket.

Hva med Sudan?

En outsider i denne diskusjonen er Sudan. Nylig sa en talsperson fra utenriksdepartementet i landet at det ikke var noen grunn til fiendtlighet mellom Sudan og Israel. Han antydet at det ville komme en normalisering i forholdet mellom de to landene. Utspillet var likevel ikke godt forankret. Dagen etter utspillet fikk talspersonen sparken og utspillet ble dementert.

 

Her er hva vi ønsker at du skal gjøre

  1. Meld deg på Nordic Israel Congress 9.-11. mai 2024
  2. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  3. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  4. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  5. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart