Søk
Israels daværende utenriksminister Israel Katz (t.v.) og Bahrains utenriksminister Khalid bin Ahmed Al-Khalifa poserer på et bilde hos det amerikanske utenriksdepartementet i Washington i juli 2019. Nå kan Bahrain blir det neste landet som etablerer diplomatiske bånd til Israel.

Tror flere land vil følge i Emiratenes fotspor

Vil Bahrain, Saudi-Arabia og andre land etablere diplomatiske bånd til Israel?

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1200 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Torsdag ble det kjent at Israel og De forente arabiske emirater har inngått en historisk avtale om full normalisering av forholdet. Emiratene ble dermed de første av De arabiske gulfstater til å etablere diplomatiske bånd med Israel, men trolig ikke de siste, skriver nettavisen Times of Israel.

Rådgiver i Det hvite hus, Jared Kushner, antyder at flere arabiske land vil følge etter. Han sier andre land «er irritert over at de ikke var først ute».

– Vi håper at dette er et gjennombrudd hvor Israel nå kan normalisere forholdet til andre land, sier Kushner, som antyder at det er «veldig gode sjanser» for en ny avtale mellom Israel og et arabisk land i løpet av kort tid.

Kushner sier Trump-administrasjonen har vært i samtaler med flere arabiske stater angående normalisering av forholdet til Israel. Ifølge rådgiveren kan det komme nye sensasjonelle nyheter i løpet av de neste 90 dagene.

Fredsavtalen mellom Israel og Emiratene er den første i sitt slag siden Israel og Jordan signerte en fredsavtale i 1994. Emiratene blir det tredje arabiske land, etter Jordan og Egypt, som etablerer fulle diplomatiske bånd til Israel.

Neste land som normaliserer forholdet til Israel er trolig Bahrain, ifølge israelske medier. Også Oman skal være svært nær en avtale med Israel.

Mens flere arabiske land har ønsket fredsavtalen mellom Israel og Emiratene velkommen, har det palestinske lederskapet reagert med sinne. De kaller avtalen et «skammelig svik» av De forente arabiske emirater. Også den palestinske terrorgruppen Hamas, som styrer Gaza, kritiserer avtalen.

Benjamin Netanyahu hilser på sultanen av Oman Qaboos bin Said i hovedstaden Muskat. (Foto: Statsministerens kontor)
Benjamin Netanyahu hilser på sultanen av Oman Qaboos bin Said i hovedstaden Muskat i 2018. (Foto: Netanyahus kontor)

 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart