Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Statsminister Benjamin Netanyahu i telefon med Emiratenes leder Mohammed Bin Zayed 13. august 2020. (Foto: GPO)

Historisk fredsavtale mellom Israel og Emiratene

En historisk dag, skriver Benjamin Netanyahu på Twitter.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Israel og De forente arabiske emirater har inngått en historisk fredsavtale som vil føre til full normalisering av diplomatiske forbindelser mellom de to Midtøsten-landene. Emiratene blir dermed det første av De arabiske gulf-stater som etablerer diplomatiske bånd med Israel, skriver Jerusalem Post.

Fredsforhandlingene har pågått i lengre tid, men skal den siste tiden ha akselerert. Avtalen ble sluttført torsdag over en telefonsamtale mellom Israels statsminister Benjamin Netanyahu, Emiratens kronprins og leder Mohammed Bin Zayed og USAs president Donald Trump. Sistnevnte skal ha hatt en viktig rolle i å mekle fram den historiske avtalen mellom landene.

Som følge av avtalen har Israel inntil videre angivelig gått med på å stoppe annekteringen av deler av Vestbredden. Det er første gang Israel inngår fredsavtale med et arabisk land siden fredsavtalen med Jordan i 1994.

I juni sendte Emiratene to fly med korona-nødhjelp til palestinerne via Israel, som ble sett på som et tegn på tettere forhold mellom landene.

Avtalene vil gjøre at det nå kan etableres flyruter mellom Tel Aviv og Dubai. Det vil også etableres ambassader i de respektive landene.

Benjamin Netanyahu skriver på Twitter at dette er en historisk dag for Israel. Donald Trump skriver at dette er et stort gjennombrudd. Flere tror avtalen kan føre til at andre arabiske land etablerer diplomatiske bånd med Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart