Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Palestinerne nekter nok en gang å ta imot koronahjelp fra Emiratene

For andre gang i historien har et fly fra Emiratene landet på Ben Gurion-lufthavn i Israel. (Foto: Twitter)
For andre gang på få uker sier palestinske myndigheter nei til hjelpen.

De palestinske selvstyremyndighetene har nok en gang nektet å ta imot et flylass med medisinsk utstyr fra De forente arabiske emirater. Årsaken er at hjelpesendingen ble koordinert sammen med Israel. Utstyret skulle hjelpe palestinerne med å håndtere koronapandemien, skriver Times of Israel.

Flyet fra Ethiad airways landet på Ben Gurion-lufthavn i Tel Aviv i forrige uke. Det var andre gang et fly fra Emiratene landet på Ben Gurion med nødhjelp til palestinerne. Også den første sendingen med nødhjelp nektet palestinerne å ta imot. Den har siden stått fast i Israel. Palestinske myndigheter sier de ikke ønsker å være «et verktøy for normalisering i forholdet mellom Israel og Emiratene».

Jordan og Egypt er de eneste arabiske landene som har diplomatiske forbindelser til Israel, men de siste årene har flere Gulf-stater, som Emiratene, fått et bedre forhold til den jødiske staten. Mye på grunn av en felles fiende: Iran.

Det første flyet fra Ethiad, statseid av Emiratene, hadde ikke flyselskapets logo på seg. Det hadde derimot det siste flyet som landet i Israel.

Utenriksdepartementet i Israel sier de har hjulpet med å koordinere hjelpesendingen og at nødhjelpen er overført til FN, som vil overføre den til Gazastripen og Vestbredden – hvis palestinerne velger å ta den imot. Det er uklart hva som skjer med nødhjelpen hvis palestinerne fortsatt nekter å ta den imot. FN sier de tror de skal få delt ut nødhjelpen, til tross for motstanden fra palestinske myndigheter.

Yuval Rotem, direktør i Utenriksdepartementet, skriver på Twitter at han en dag håper fly fra Ethiad vil lande på Ben Gurion med turister fra Emiratene:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart