Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

For andre gang i historien har et fly fra Emiratene landet på Ben Gurion-lufthavn i Israel. (Foto: Twitter)

Palestinerne nekter nok en gang å ta imot koronahjelp fra Emiratene

For andre gang på få uker sier palestinske myndigheter nei til hjelpen.

De palestinske selvstyremyndighetene har nok en gang nektet å ta imot et flylass med medisinsk utstyr fra De forente arabiske emirater. Årsaken er at hjelpesendingen ble koordinert sammen med Israel. Utstyret skulle hjelpe palestinerne med å håndtere koronapandemien, skriver Times of Israel.

Flyet fra Ethiad airways landet på Ben Gurion-lufthavn i Tel Aviv i forrige uke. Det var andre gang et fly fra Emiratene landet på Ben Gurion med nødhjelp til palestinerne. Også den første sendingen med nødhjelp nektet palestinerne å ta imot. Den har siden stått fast i Israel. Palestinske myndigheter sier de ikke ønsker å være «et verktøy for normalisering i forholdet mellom Israel og Emiratene».

Jordan og Egypt er de eneste arabiske landene som har diplomatiske forbindelser til Israel, men de siste årene har flere Gulf-stater, som Emiratene, fått et bedre forhold til den jødiske staten. Mye på grunn av en felles fiende: Iran.

Det første flyet fra Ethiad, statseid av Emiratene, hadde ikke flyselskapets logo på seg. Det hadde derimot det siste flyet som landet i Israel.

Utenriksdepartementet i Israel sier de har hjulpet med å koordinere hjelpesendingen og at nødhjelpen er overført til FN, som vil overføre den til Gazastripen og Vestbredden – hvis palestinerne velger å ta den imot. Det er uklart hva som skjer med nødhjelpen hvis palestinerne fortsatt nekter å ta den imot. FN sier de tror de skal få delt ut nødhjelpen, til tross for motstanden fra palestinske myndigheter.

Yuval Rotem, direktør i Utenriksdepartementet, skriver på Twitter at han en dag håper fly fra Ethiad vil lande på Ben Gurion med turister fra Emiratene:

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart