Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Palestinske myndigheter vil fortsatt ikke ta imot flere tonn med nødhjelp

19. mai kom flere tonn med medisinsk koronahjelp til palestinerne, men de vil ikke ha den. (Foto: Nickolay Mladenov)
Nå har koronahjelpen stått fast på israelsk flyplass i over en uke.

Flere tonn med medisinsk nødhjelp, øremerket for å hjelpe palestinerne med å håndtere koronapandemien, står fortsatt fast på Ben Gurion-lufthavn i Israel, en uke etter at nødhjelpen kom fra De forente arabiske emirater.

Årsaken er at palestinerne myndigheter ikke ønsker å ta imot hjelpen fra Emiratene, fordi de sendte den via Israel. Palestinske myndigheter sier de ikke ønsker å være «et verktøy for normalisering i forholdet mellom Israel og Emiratene». De reagerte også på at nødhjelpen var koordinert mellom FN, Emiratene og Israel uten at de selv var involvert, skriver Times of Israel.

Nå vurderer FN, som har vært med å koordinere hjelpen, hva de skal gjøre med bistanden, som har stått på flyplassen i Israel siden 19. mai. Hjelpen består av 14 tonn med beskyttelsesutstyr, medisinsk utstyr og respiratorer. FNs spesialutsending til Midtøsten, Nickolay Mladenov, sier han ville jobbe med å få palestinerne til å ta imot hjelpen. Hvis ikke kan nødhjelpen til sjuende og sist bli sendt til andre land som er litt mer mottakelige.

FNs spesialutsending til Midtøsten, Nickolay Mladenov, forsøker å få palestinerne til å ta imot nødhjelpen. (Foto: EPP/Flickr)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart