Ikke alle palestinerne på Gazastripen er fornøyd med at det er brukt 90 millioner på et rettslokale. (Foto: Gaza Re-Construction Committee)
Ikke alle er fornøyd med at det er brukt 90 millioner på dette rettslokalet. (Foto: Gaza Re-Construction Committee)

Åpnet nytt palass på Gazastripen

Ikke alle er like fornøyd med det overdådige bygget.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Nylig åpnet et palass til over 90 millioner kroner på Gazastripen. Bygget, som skal huse palestinske domstoler, er finansiert av Qatar. Ikke alle er like fornøyd med gaven, skriver den Abu Dhabi-baserte avisen National.

For med høy arbeidsledighet og en befolkning som i stor grad lever på almisser er det mange som spør om ikke pengene kunne blitt brukt annerledes. Det sjuetasjer høye bygget er på 11.000 kvadratmeter.

– Gazas innbyggere vil ha følt mer rettferdighet hvis pengene til dette bygget heller ble brukt til å gi arbeidere og universitetsutdannede muligheter til å starte opp småbedrifter, forteller historielærer Hani al-Jazzar til avisen.

Forholdene som mange av palestinerne på Gazastripen lever under står i sterkt kontrast til det enorme og overdådige rettslokalet utenfor Gaza by.

– Hundrevis av familier sover på et kaldt gulv og klarer ikke å forsørge seg selv, mens det prioriteres å bygge et palass av et rettslokale på et sted hvor rettferdighet stort sett er fraværende, sier Mohammed Hassna, tidligere leder av Organisasjonen for islamsk samarbeid i Palestina.

Det er ikke bare på Gazastripen det bygges palestinske palass. For to år siden ble det også bygget et palass på Vestbredden, som opprinnelig skulle huse den palestinske presidenten. Den gangen var Hamas svært kritisk til å bruke så mye penger på et palass, når palestinsk arbeidsledighet er så høy.

Qatar er en av de største økonomiske bidragsyterne til den Hamas-drevne Gazastripen og har de siste årene bidratt med flere milliarder kroner.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart