Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Åpnet nytt palass på Gazastripen

Ikke alle palestinerne på Gazastripen er fornøyd med at det er brukt 90 millioner på et rettslokale. (Foto: Gaza Re-Construction Committee)
Ikke alle er fornøyd med at det er brukt 90 millioner på dette rettslokalet. (Foto: Gaza Re-Construction Committee)
Ikke alle er like fornøyd med det overdådige bygget.

Nylig åpnet et palass til over 90 millioner kroner på Gazastripen. Bygget, som skal huse palestinske domstoler, er finansiert av Qatar. Ikke alle er like fornøyd med gaven, skriver den Abu Dhabi-baserte avisen National.

For med høy arbeidsledighet og en befolkning som i stor grad lever på almisser er det mange som spør om ikke pengene kunne blitt brukt annerledes. Det sjuetasjer høye bygget er på 11.000 kvadratmeter.

– Gazas innbyggere vil ha følt mer rettferdighet hvis pengene til dette bygget heller ble brukt til å gi arbeidere og universitetsutdannede muligheter til å starte opp småbedrifter, forteller historielærer Hani al-Jazzar til avisen.

Forholdene som mange av palestinerne på Gazastripen lever under står i sterkt kontrast til det enorme og overdådige rettslokalet utenfor Gaza by.

– Hundrevis av familier sover på et kaldt gulv og klarer ikke å forsørge seg selv, mens det prioriteres å bygge et palass av et rettslokale på et sted hvor rettferdighet stort sett er fraværende, sier Mohammed Hassna, tidligere leder av Organisasjonen for islamsk samarbeid i Palestina.

Det er ikke bare på Gazastripen det bygges palestinske palass. For to år siden ble det også bygget et palass på Vestbredden, som opprinnelig skulle huse den palestinske presidenten. Den gangen var Hamas svært kritisk til å bruke så mye penger på et palass, når palestinsk arbeidsledighet er så høy.

Qatar er en av de største økonomiske bidragsyterne til den Hamas-drevne Gazastripen og har de siste årene bidratt med flere milliarder kroner.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart