Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Mahmoud Abbas tør ikke flytte inn i det nye palasset på grunn av frykt for protester. Nå blir det bibliotek istedenfor. (Foto: Facebook)
Mahmoud Abbas tør ikke flytte inn i det nye palasset på grunn av frykt for protester. Nå blir det bibliotek istedenfor. (Foto: Facebook)

Vil bruke Abbas’ palass til bibliotek

Mahmoud Abbas tør ikke bruke palasset til 100 millioner kroner i frykt for protester.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Palestinske myndigheter vil bruke et nytt palass i Ramallah som nasjonalbibliotek. Opprinnelig skulle bygget til 100 millioner kroner tjene som bolig til palestinernes president og til å ta imot internasjonale diplomater, ledere og delegasjoner på besøk.

Men på grunn av frykt for negative reaksjoner fra den palestinske befolkningen har president Mahmoud Abbas bestemt seg for å bli boende i sin gamle bolig. Abbas har de siste årene vært under press fra sin egen befolkning og politiske motstandere.

Det ekstragavante bygget på 4700 kvadratmeter ble bygget til tross for at de palestinske selvstyremyndighetene har hatt store økonomiske problemer.

– Presidenten mener at palasset bør komme allmenheten til gode ved å gjøre det om til et stort nasjonalt bibliotek, sier Mohammed Shtayyeh, leder av Det palestinske økonomiske råd for utvikling og gjenoppbygging (PECDAR), ifølge Times of Israel.

Den palestinske kulturministeren Ihab Bseiso sier det nye nasjonalbiblioteket vil være en «hjørnestein for bevaring av palestinsk nasjonalarv, styrke palestinernes kollektive minne og historie». I tillegg skal bygget også fungere som et kulturhus.

Bseiso sier tidspunktet for kunngjøringen av nasjonalbiblioteket kommer samtidig som det markeres at det er 100 år siden Balfour-erklæringen. Da ga den britiske regjeringen et løfte om å skape en jødisk stat i det britiske mandatet Palestina.

– Kunngjøringen av prosjektet i år, 100 år etter Balfour-erklæringen, er en melding til verden om at palestinerne er ubønnhørlig knyttet til landet, som er rettmessig vårt, kultur og identitet. Dette er et kulturelt svar på Balfour-erklæringen og vi sier det høyt og klart: Vi blir her i vårt land, sier kulturministeren.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart