Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Samarbeidsrådet for gulfstatene reagerer kraftig på utspillene fra palestinske ledere. (Foto: Gulfrådet)

Krever unnskyldning fra palestinerne

Gulfrådet reagerer kraftig på utspillene fra palestinske ledere.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Leder av Samarbeidsrådet for gulfstatene fordømmer palestinske fraksjoner for deres «uansvarlige språk», som inkluderer oppvigleri og trusler. Nå krever de en formell unnskylding på palestinsk TV, skriver Israel Hayom.

Helt fra øyeblikket USAs president Donald Trump kunngjorde fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater har palestinske fraksjoner kjørt en voldsom hetskampanje mot ledelsen i Abu Dhabi. I gatene har palestinere brent flagget til Emiratene og bilder av landets ledere.

Nå får palestinerne motbør fra Samarbeidsrådet for gulfstatene, tidligere kjent som Gulfrådet, som består av de seks landene i Gulfen. Rådets leder, Nayef Al-Hajraf, krever en unnskyldning fra det palestinske lederskapet for hetsen mot deres organisasjonen og et av deres medlemsland.

– Jeg fordømmer det uansvarlige språket som inkluderer oppvigleri og trusler, sier al-Hajraf om utspillene til det palestinske lederskapet.

De seks medlemslandene i Gulfrådet består av Bahrain, De forente arabiske emirater, Kuwait, Oman, Qatar og Saudi-Arabia. Alle landene er naboer på Den arabiske halvøy, og har historiske og kulturelle fellestrekk.

– Det er synd at palestinerne gjør denne tabben og at de har tvil om GCCs historiske holdning til dem. Jeg oppfordrer deres ledere […] og president Mahmoud Abbas til å be om unnskyldning for deres provokative uttalelser, sier lederen av Gulfrådet.

For å understreke hvor alvorlig de ser på utspillene krever organisasjonen en formell beklagelse sendt på palestinske myndigheters offisielle TV-kanal.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart