Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Krever unnskyldning fra palestinerne

Samarbeidsrådet for gulfstatene reagerer kraftig på utspillene fra palestinske ledere. (Foto: Gulfrådet)
Gulfrådet reagerer kraftig på utspillene fra palestinske ledere.

Leder av Samarbeidsrådet for gulfstatene fordømmer palestinske fraksjoner for deres «uansvarlige språk», som inkluderer oppvigleri og trusler. Nå krever de en formell unnskylding på palestinsk TV, skriver Israel Hayom.

Helt fra øyeblikket USAs president Donald Trump kunngjorde fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater har palestinske fraksjoner kjørt en voldsom hetskampanje mot ledelsen i Abu Dhabi. I gatene har palestinere brent flagget til Emiratene og bilder av landets ledere.

Nå får palestinerne motbør fra Samarbeidsrådet for gulfstatene, tidligere kjent som Gulfrådet, som består av de seks landene i Gulfen. Rådets leder, Nayef Al-Hajraf, krever en unnskyldning fra det palestinske lederskapet for hetsen mot deres organisasjonen og et av deres medlemsland.

– Jeg fordømmer det uansvarlige språket som inkluderer oppvigleri og trusler, sier al-Hajraf om utspillene til det palestinske lederskapet.

De seks medlemslandene i Gulfrådet består av Bahrain, De forente arabiske emirater, Kuwait, Oman, Qatar og Saudi-Arabia. Alle landene er naboer på Den arabiske halvøy, og har historiske og kulturelle fellestrekk.

– Det er synd at palestinerne gjør denne tabben og at de har tvil om GCCs historiske holdning til dem. Jeg oppfordrer deres ledere […] og president Mahmoud Abbas til å be om unnskyldning for deres provokative uttalelser, sier lederen av Gulfrådet.

For å understreke hvor alvorlig de ser på utspillene krever organisasjonen en formell beklagelse sendt på palestinske myndigheters offisielle TV-kanal.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart