Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Utenriksminister Yair Lapid i møte med Bahrains kong Hamid bin Issa al Khalifa den 30. september 2021. (Foto: GPO)

Historisk møte mellom Lapid og kongen av Bahrain

Aldri tidligere har Salman bin Hamad Al Khalifa møtt en israelsk tjenestemann.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Israels utenriksminister Yair Lapid møtte torsdag 30. september Hamid bin Issa al Khalifa, kongen av Bahrain, i hans palass i hovedstaden Manama.

– Kongens ledelse og inspirasjon har ført til et reelt samarbeid, og dette møtet setter kursen for fremtiden til våre relasjoner, sa Lapid etter møtet.

Tidligere på dagen møtte han Salman bin Hamad Al Khalifa, kronprinsen av Bahrain.

– Takk for at jeg har fått muligheten til å være her i dag og at vi tar dette steget sammen for å bygge våre relasjoner, sa Lapid, som sa møtet var en «modell for sameksistens og samarbeid mellom kulturer og religioner».

Det er første gang Bahrains konge og kronpris har et offisielt møte med en israelsk tjenestemann, skriver Times of Israel. Lapid er i Bahrains hovedstad Manama for å åpne Israels nye ambassade i landet. Som følge av Abraham-avtalene, hvor flere arabiske land normaliserte forholdet til Israel, har Israel og Bahrain etablert fulle diplomatiske forbindelser. Lapid skal i forbindelse med besøket signere flere bilaterale avtaler med Bahrain.

Samtidig som Lapid møtte den bahrainske kronprisen landet den første kommersielle direkteflygningen mellom Bahrain og Israel på Ben Gurion-lufthavn i Tel Aviv. Pilotene viftet med flaggene til Bahrain og Israel ut av cockpitvinduet etter landing. Også denne direkteruten er et resultat av Abraham-avtalene.

Utenriksminister Yair Lapid i møte med Bahrains kronprins Salman bin Hamad Al Khalifa i Manama den 30. september 2021.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart