Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Netanyahus rådgiver beklager til Jordan etter dette bildet

Israels finansminister Bezalel Smotrich foran talerstolen med det kontroversielle flagget. (Skjermdump via Ynetnews)
Israels nasjonale sikkerhetsrådgiver Tzachi Hanegbi korrigerer Israels finansminister Bezalel Smotrich.

Israels finansminister Bezalel Smotrich, fra det ytterliggående høyrepartiet Religiøs Sionisme, talte søndag på en privat minnesamling i Paris for en Likud-aktivist som døde av kreft i 2021. I videoklipp fra møtet kan man se Smotrich tale bak en talerstol hvor både Israel, Gaza, Vestbredden og Jordan presenteres på et flagg som et «Stor Israel». Kartlogoen minnet om logoen som den militante høyreorienterte gruppen Irgun brukte før Israel ble gjenopprettet i 1948.

Israels nasjonale sikkerhetsrådgiver, Tzachi Hanegbi, tok mandag avtstand fra kartet i en serie twitter-meldinger.

– Jeg snakket i kveld med Jordands utenriksminister Ayman Safadi. Jeg forsikret ham om at Israels regjering er forpliktet til å opprettholde fredsavtalen mellom våre to land, som har styrket stabiliteten og sikkerheten i regionen i nesten 30 år. Vi er forpliktet på den fullstendige territorielle integriteten til det hasjimenittiske kongedømmet Jordan, skrev Hanegbi.

Hanegbi takket også Jordans konge for bidrag til de nylige dialogmøtene som har vært mellom Israel og palestinske selvstyremyndigheter i Aqaba og Sharm el-Sheikh. En anonym palestinsk kilde har sagt til Jerusalem Post at «fredsprosessen mellom Israel og palestinerne i praksis er blitt gjenlivet på grunn av disse møtene».


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart