Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Strategien bak Mumbai-angrepene

Terrorangrepet i Mumbai onsdag kveld var et samordnet, militært storangrep av radikale islamister på Indias hovedsenter for finans og turisme.

Terrorangrepet i Mumbai onsdag kveld var et samordnet, militært storangrep av radikale islamister på Indias hovedsenter for finans og turisme. – Timingen for angrepet – rett før julehøytiden – og kjennetegnene ved operasjonen – gisseltaking ved viktige turistmål, for det meste fokusert på vestlige – viser at angriperne hadde både lokale og globale mål, mener militæranalytiker Ron Ben-Yishai i den israelske storavisen Yedioth Aharonoth. Han lister opp følgende forslag til mål med angrepet: Å tvinge gjennom løslatelse for alle islamistiske aktivister som sitter i indiske fengsler. Å skade Indias økonomi og turistindustri. Å skape global oppmerksomhet omkring det muslimske kravet om å kontrollere Kashmir. Angrepet på Chabad-Lubavitch-senteret kan indikere at ett av målene var å avskrekke Israel fra å gi militær støtte til India. Til slutt, men ikke mindre viktig – skulle angrepet være en maktdemonstrasjon i den krigen fundamentalistisk Islam fører mot det de ser på som en korrupt, vestlig kultur. Foreløpige meldinger tyder på at angrepet var et samarbeid mellom globale jihad-styrker (al-Qaida) og lokale islamistiske grupper i India. Noen av terroristene skal ha ankommet fra Pakistan

Ville ramme forbindelser Den indiske anti-terror spesialisten, oberst Behram A. Sahukar, tror ikke israelere i India var noe hovedmål for terroristene. – Hovedmålet var amerikanske og britiske statsborgere, sier Sahukar til Jerusalem Post. – Dersom terroristene ønsket å ramme israelere, ville de angrepet i Goa (sør for Mumbai) eller Manali (nordøst for Dehli), legger han til. Disse to stedene er svært populære reisemål for unge israelere. Sahukar mener hovedmålet med terrorangrepet var å ødelegge Indias stadig bedre forhold til USA, Storbritannia og Israel, men han tror ikke målet er oppnådd. – Disse angrepene vil bare føre India enda nærmere USA, Storbritannia, Israel, og til og med Pakistan, i deres kamp mot terrorisme generelt og islamistisk terror spesielt, forutsier Sahukar.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart