Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

India vil øke samarbeidet med Israel

Indias utenriksminister SM Krishna er i Israel på statsbesøk. De to landene hadde over fem milliarder kroner i samhandel det siste året.

Utenriksministerens besøk bekrefter at India ønsker å forsterke og utvide samarbeidet med Israel ytterligere.

India og Israel etablerte de første diplomatiske forbindelser for 20 år siden. Forholdet har siden utviklet seg positivt. Israelske firmaer har vært aktive i Indias utvikling, og hjulpet inderne med matproduksjon, vannsikkerhet og medisin (blant annet kreft-forebygging og undersøkelser).

– Israel er en kilde for oss til fremragende teknologi og dette kommer til å gjøre det mulig for oss å øke vår produktivitet i industri og jordbruk og bryte de teknologiske grensene vi har stått ovenfor, sier Navtej Sarna, Indias ambassadør i Israel, til Asian News International (ANI). Israel har også gitt India militær trening og materiell. I 2007 ble Israel Indias nest største våpenleverandør.

Statsminister Benjamin Netanyahu tok imot utenriksminister Krishna på tirsdag, og postet i etterkant en uttalelse på sin Facebook-side.

– India og Israel er to oldtidsfolk som griper fremtiden: i teknologi, i nyskapning, i næringsliv, og jeg tror at vi kan gripe den enda bedre gjennom vårt samarbeid, sa Netanyahu, ifølge AFP.

– Jeg ser frem til, minister, å diskutere med deg alle disse samarbeidsområdene som vi har sammen, inkludert underskrivningen, i den nærmeste fremtid, av en frihandelsavtale for å multiplisere handelen vår og for å øke det økonomiske samarbeidet mellom India og Israel, la Netanyahu til.

Krishna fortalte Netanyahu at han hadde kommet «for å utarbeide et veikart for de to neste tiårene med samarbeid mellom Israel og India».»Krishna sa også at han håpet å se «økt økonomisk innhold i vårt eksisterende politiske forhold».

India har tradisjonelt støttet palestinernes nasjonale ambisjoner i Midtøsten-konflikten, men det er ikke noen hindring for stadig nærmere samarbeid mellom India og Israel.

– Jeg tror at besøket mitt primært kommer til å fokusere på det økonomiske innholdet, sikkerhet, terror – disse er noen av temaene som både Israel og India står overfor,» sa Krishna.

– Vi må få frem en strategi på hvordan vi svarer på svøpen av internasjonal terrorisme som har blitt en forbannelse for hele menneskeheten, la han til.

– Den økende trusselen om ekstern aggresjon fra statlige og ikke-statlige aktører og en gjensidig forpliktelse til å kjempe mot internasjonal terrorisme sikrer at partnerskapet mellom India og Israel vil fortsette å være sterkt og godt, mener Mark Sloman, som er direktør for India-programmet i The Israel Project.

Se video fra Netanyahus og Krishnas pressemøte.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=F0zwQ_YhliA[/youtube]


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart