Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Taiwans nye president beundrer Israel

Taiwans president Tsai Ing-wen.
Taiwans president Tsai Ing-wen.
Taiwans nye president besøkte Israel i 2013. Etterpå hyllet hun Israels fremskritt som en kilde til inspirasjon for landet sitt.

Lørdagens presidentvalg i Taiwan førte til at landet får en kvinne som president for første gang. Hun er 59 år gammel, heter Tsai Ing-wen og vant med 56 % av stemmene for partiet DPP (Det demokratiske progressive parti).

Nå har det blitt kjent at hun også er en svært god venn av Israel. Den israelske avisen Yedioth Ahronoth publiserte mandag 25. januar en artikkel, gjengitt i Times of Israel, som forteller om hennes forbindelser til Israel.

Etter besøket i Israel var Tsai så imponert over det hun hadde sett og opplevd at hun forfattet en svært positiv og rosende artikkel som ble publisert i Taiwans ledende avis.

I artikkelen uttrykte hun overraskelse over israelernes evne til å opprettholde et normalt dagligliv til tross for terror, beundring for Israels høyteknologi og de sosiale protestene som pågikk i 2011, i tillegg til beundring for den bestemte måten israelske diplomater forsvarer sitt land i utlandet.

«Taiwan kan lære mye av Israels erfaringer og filosofi», skrev hun.

Hun postet til og med et bilde av en bevæpnet kvinnelig israelsk soldat på sin egen Facebook-side og uttrykte beundring over hvor godt kvinner er integrert i det israelske samfunnet.

Tsai har opprettholdt nær kontakt med leder for det israelske kontoret for økonomi og kultur i hovedstaden Taipei, Simona Halperin, som i fjor avsluttet fem års tjeneste.

I løpet av Halperins periode i landet økte samhandelen mellom Israel og Taiwan med ni prosent til 1,33 milliarder amerikanske dollar i 2014.

I tillegg har landene tosidige avtaler om samarbeid innen industriell forskning og utvikling, luftfart, turisme, vitenskap og teknologi, tollsaker, miljøvern, utdanning, sport og utveksling av ungdommer.

Det skal bli spennende å se hvordan den nye presidenten vil utvikle relasjonene med Israel i fremtiden.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart