Indiske kommandosoldater border et indisk C130J-fly på vei til militærøvelse i Israel. (Foto: Det indiske luftforsvaret)
Indiske kommandosoldater border et indisk C130J-fly på vei til militærøvelse i Israel. (Foto: Det indiske luftforsvaret)

Dette bildet er historisk

70 fly fra åtte forskjellige nasjoner deltar i en stor øvelse i Israel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

En delegasjon fra det indiske luftforsvaret landet onsdag i Israel for å delta i Blått flagg-øvelsen, som arrangeres hvert andre år. Øvelsen vil pågå fra 2. til 16. november ved flybasen Ovda sør i Israel, skriver avisen Ha’aretz.

Ifølge det indiske forsvarsdepartementet er det første gang det indiske luftforsvaret deltar i en militærøvelse med det israelske luftforsvaret.

India vil delta i øvelsen med et fly av typen Super Hercules C-130J, et fly som brukes i spesialoperasjoner, og kommandosoldater fra den indiske elitestyrken Garud.

– Øvelsen gir oss en plattform hvor vi kan dele kunnskap og erfaring. Det vil forbedre den operasjonelle kapasiteten til deltakerne, uttaler departementet.

Men India er ikke det eneste landet som deltar i militærøvelsen for første gang. Det gjør også Tyskland og Frankrike. I årets øvelse deltar nesten 70 fly fra åtte ulike nasjoner. Hundrevis av piloter er med på øvelsen. Det er første gang så mange utenlandske fly og piloter deltar i en øvelse i Israel.

I tillegg til Israel, India, Tyskland og Frankrike deltar også Hellas, Italia, Polen og USA i øvelsen med både fly og mannskap. Under øvelsen skal de blant annet øve på å håndtere trusselen fra bakke-til-luft-missiler.

De siste årene har Israel og India utviklet et tett og nært samarbeid. Det folkerike landet har blant annet investert 21 milliarder kroner i et israelsk luftvernsystem. India har de siste årene også kjøpt raketter, rakettkastere og droner fra Israel.  I juli var Indias statsminister Narendra Modi på et historisk besøk i Israel, som den første indiske statsministeren.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart