Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Har reddet flere ut av ruinene i live

Redningspersonell fra IDF og frivillige fra United Hatzalah leter etter overlevende i ruinene i Tyrkia 8. februar 2023. (Foto: Flash90)
Israelske redningsarbeidere har reddet flere ut av ruinene i Tyrkia i live. Nå er det også etablert et stort feltsykehus i landet for å hjelpe de skadde.

Det israelske forsvaret (IDF) har sendt en stor delegasjon med nødhjelp til det sørøstlige Tyrkia for å etablere et feltsykehus som skal behandle skadde etter jordskjelvet som har kostet tusenvis av menneskeliv.

IDF sier 15 fly fra luftforsvaret har fraktet flere hundre tonn med utstyr og rundt 230 deltakere, som inkluderer redningseksperter, leger, sykepleiere og annet personell, for å etablere et fullverdig feltsykehus.

– Vi er veldig stolt over å kunne tilby vår hjelp og hjelpe den tyrkiske nasjonen i denne vanskelige tiden. Denne operasjonen gjenspeiler IDFs verdier og Israels verdier, sier brigadegeneral Gilad Keinan i det israelske forsvaret til nettavisen Times of Israel.

Den første delegasjonen med 150 israelske redningsarbeidere var på plass allerede kort tid etter det kraftige jordskjelvet, som har tatt over 15.000 menneskeliv i Tyrkia og Syria. De er allerede i full gang med å redde mennesker som er fanget i ruinene etter skjelvet. Så langt har de reddet minst ti sivile tyrkere ut av ruinene, inkludert et barn på to år.

Men fortsatt er flere tusen mennesker savnet og tiden renner ut.

Etablering av det israelske feltsykehuset i Kahramanmaras i Tyrkia 9. februar 2023. (Foto: Flash90)

Det israelske feltsykehuset settes opp i det samme området som det israelske redningspersonellet arbeider i, byen Kahramanmaras.

IDF har publisert flere videoer av redningsoperasjonene, inkludert fra redningen av 2-åringen. Ifølge kaptein Alon Hominer, som deltar i redningsarbeidet, tok det flere timer å få løs barnet fra ruinene.

– Vi fikk en melding fra tyrkiske myndigheter om at noen hadde hørt en baby som gråt, så vi hjalp til i redningsarbeidet, sier Hominer.

Helsetilstanden til barnet er bra og barnet får nå behandling på sykehus. I tillegg har det israelske redningspersonellet vært med på å redde en 12 år gammel gutt, en 15 år gammel jente og en 23 år gammel kvinne, en 26 år gammel kvinne, en 65 år gammel mann og flere andre.

Tiden er svært viktig i slike redningsoperasjoner og det faktum at det israelske personellet var tidlig på plass har bidratt til å redde liv.

– At vi var så raskt fremme er det som har gitt oss disse resultatene og vi håper vi vil oppnå enda flere positive resultater, sier Golan Vach, som leder den israelske delegasjonen.

Normalt vil en redningsoperasjon av denne typen pågå i ni til 14 dager, men Vach sier de er beredt til å holde på enda lenger denne gangen.

I tillegg til de statlige delegasjonene har også flere frivillige israelske organisasjoner sendt redningspersonell til det kriserammede landet. United Hatzalah har sendt flere titalls leger, sykepleier, spesialister og redningspersonell til Gaziantep, i tillegg til flere tonn med nødhjelp.

Frivillige fra United Hatzalah før avgang fra Ben Gurion i Israel til Tyrkia. (Foto: Flash90)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart