Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Turistene strømmer til Betlehem

I følge Ecumenical News International (ENI) har antallet turister til Betlehem økt med 97 prosent i 2008, altså praktisk talt en dobling fra året før. I Jeriko har antallet turister økt med 40 prosent siden 2007.

I følge Ecumenical News International (ENI) har antallet turister til Betlehem økt med 97 prosent i 2008, altså praktisk talt en dobling fra året før. I Jeriko har antallet turister økt med 40 prosent siden 2007. Ikke mindre enn 1.123.000 turister har besøkt de to byene ”hittil i år”. Det blir over 3.000 hver dag. Det israelske turistdepartementet tror at antall besøkende i Betlehem og Jeriko vil komme opp i to millioner før året er slutt. I så fall snakker vi om ca. 5.500 per dag i gjennomsnitt, og mye mer nå mot slutten av året. Årsaken til at turismen har økt så sterkt, er at ”det er blitt mye tryggere for turister å besøke Betlehem. Det skal heller ikke være like strengt å bevege seg mellom de israelske og de palestinske områdene, ifølge ENI.  Da Vårt Land viderebrakte nyhetsmeldingen fra ENI på sin nettside 26. november, ble det påpekt at lokale palestinere i Betlehems-området hyppig rapporterer om lange køer, forsinkelser og trakasseringer på grenseovergangene. Vi vil konstatere at selv om palestinerne maler i så mørke farger som mulig, er det en positiv utvikling på gang. Den ser ut for å bekrefte det israelerne sier: Sikkerhetsgjerdet redder liv og gjør situasjonen bedre totalt sett, tross de problemene det også skaper. Sikkerhetsgjerdet er bygget i Betlehem-området nylig. Det har altså ført til økt turisme, fordi terroren er kommet mer under kontroll.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart