Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Reis til Israel!

Vinden i seilene til den israelske turistnæringen ble noe svekket i påsken. Turister som hadde planlagt kombinasjonsreiser til andre land i regionen avbestilte på grunn av uroen i den arabiske verden.
Dødehavet er et populært turistmål i Israel. (Arkivfoto)

Turistnæringen i Israel kan likevel se tilbake på en vel gjennomført påskehøytid. 75 prosent av hotellkapasiteten var i bruk under høytiden, en liten oppgang fra 2010. Dessuten har turistene lagt igjen mange penger på suvenirer og opplevelser som vil bidra til å styrke den israelske økonomien.

Hadde det ikke vært for en del kanselleringer fra turister som planla å besøke både Israel og Egypt på samme reise, kunne tallet vært enda høyere.

Jerusalem Post påpeker i en lederartikkel at mange kan ha blitt skremt fra å reise til Israel i år, på grunn av opprørene i den arabiske verden. Andre har kanskje fått skrekken i seg etter massakren av Fogel-familien i Itamar eller terrorangrepet i Jerusalem.

Nedgang
Ifølge avisen regner reiseselskapene med en nedgang i de totale besøkstallene i 2011, sammenliknet med rekordåret 2010 da 3,45 millioner turister besøkte landet.

Den eneste sektoren hvor man forventer vekst, er blant jødiske turister. 40.000 nordamerikanske jøder i alderen 18-26 år skal delta på en årlig gratis sommertur i år, noe som er 1.300 mer enn i fjor. Faktisk er det så mange som ønsker å være med at organisasjonen som arrangerer turen ikke klarer å finansiere reisen til mer enn halvparten av dem.

Får mer enn du betaler for
Den engelskspråklige avisen oppmuntrer til slutt kristne og jøder til å reise til Israel. For turismen er en viktig del av den israelske økonomien, samtidig som de reisende får mer enn de betaler for gjennom meningsfulle og religiøse opplevelser på steder der bibelske historier utspant seg.

– Kom og se selv!
Kristne kan fritt besøke sine helligste steder og vandre i Jesu fotspor. De kan få oppleve stedene der, ifølge kristen tradisjon, mirakler, korsfestelse og oppstandelse skjedde.

Jødene som besøker landet blir ofte inspirert til å styrke sine bånd til det jødiske folk og deres tradisjoner. De returnerer til diasporaen «med en bedre forståelse av deres fellesskap med det jødiske folk,» mener Jerusalem Post.

– Inntrykkene i Det hellige land er ekte og meningsfulle. Kom og se selv!, avslutter artikkelen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart