Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Sikkerhetsvakt ved Ben Gurion. (Illustrasjonsfoto: reway2007, flickr.com)
Sikkerhetsvakt ved Ben Gurion. (Illustrasjonsfoto: reway2007, flickr.com)

Ben Gurion med hurtigkø før påskesesongen starter

Ben Gurion flyplass kommer til å åpne en ny hurtigkø for reisende med kun håndbagasje. Det vil gi mindre tid i sikkerhet- og bagasjekontrollene.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Israels flyplassmyndigheter tar i bruk et nytt system for passasjerer som sjekker inn via internett og reiser kun med håndbagasje, forteller Arutz Sheva. De som har oppfylt kravene kommer til å kunne bli sendt gjennom sikkerhets- og bagasjekontroll i hurtigfart og dermed redusere ventetiden på flyplassen til et minimum.

 

500.000 reisende til Israel i løpet av påsken

Mer enn en halv million reisende er forventet å komme gjennom Ben Gurion flyplass i løpet av påske- og Pesach-sesongen i år. Man regner med flest reisende torsdag 5. april med 49.000 passasjerer og søndag 15. april med 50.000 passasjerer.

Sist måned kunne Israel med glede telle flere besøkende enn noen gang tidligere i løpet av februar måned. Hele 232.000 besøkende kom til Israel i februar i år. Toppattrasksjonen fortsetter å være Vestmuren i Jerusalem, Yad Vashem Holocaust-museum, Masada og Dødehavet.

 

Pesach

Den første og siste dagen i løpet av feiringen av Pesach, den jødiske påsken, er nasjonale helligdager. I år faller den første dagen på lørdag 7. april og den siste dagen er den påfølgende fredagen 14. april. Utenfor Israel kommer den siste dagen til å være lørdag 15. april på grunn av den ekstra dagen mange jødiske helligdager har i diasporaen.

Naturparker og museer over hele Israel kommer til å ha spesielle utstillinger og omvisninger i forbindelse med Pesach.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart