Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Vil du møte Israels ansikter?

Turene i regi av HJH, i samarbeid med MIFF, gir en unik mulighet til å treffe mange ulike israelere i deres hverdag.
Turene i regi av HJH, i samarbeid med MIFF, gir en unik mulighet til å treffe mange ulike israelere i deres hverdag.
16.-23. oktober inviterer Hjelp Jødene Hjem og MIFF til en spennende Israel-tur. Reiseledere er Torbjørn Ekroll og Ida Husveg.

I samarbeid med MIFF arrangerer Hjelp Jødene Hjem en ukestur med mulighet for noen dagers forlengelse.

Turlederne Torbjørn Ekroll og Ida Husveg skriver følgende i sin presentasjon av turen:

Vi møter Israels jødiske immigranter og kommer inn steder, der ikke mange nordmenn har vært. Slik får vi innblikk i israelernes hverdag og de mange utfordringene som møter nye innvandrere i Fedrenes land. Med i turprogrammet vil du også finne besøk på Bibelhistoriske steder og andre severdigheter. Og det blir tid til egen disposisjon. Kanskje ønsker du en svømmetur i Middelhavet eller en stille stund, mens du nyter utsikten over Jerusalems murer.

Gjennom vårt arbeid med å hjelpe jøder hjem og hjelpe dem hjemme siden 1990 har vi kommet i kontakt med mange spennede mennesker som gjør en stor innsats for å hjelpe nye landsmenn til rette. De har et engasjement og oppfinnsomhet som imponerer. Vi vil at du skal få anledning til å møte noen av dem. Derfor har vi lagt inn i vårt program besøk på flere av de prosjektene HJH støtter. Det er interessant å oppleve det store, frivillige arbeid som gjøres for unge og gamle immigrantene. Du vil også få se hva pengene som HJH har samlet inn er blitt brukt til.

Du er sikkert nysgjerrig på hvordan det er å være ny immigrant i Israel. På turen vil vi besøke Ibim, et nyoppusset mottakssenter som mottar immigranter fra Gondar i Etiopia. Senteret vil være helt fullt med ca. 600 beboere når vi kommer. «Veteranene» vil da ha vært i Israel et år. Du vil få se hvordan immigranter hjelpes til rette og hvordan hverdagen arter seg. HJH har bevilget penger både til flybilletter for noen av disse immigrantene og til oppussing av familieleilighetene, som var svært nedslitte. Slike møter med jøder som er vendt hjem til Fedrenes land er berikende.

HJH har et Fadderbarn-prosjekt for foreldreløse immigrantbarn i samarbeid med Selah – Israel Crisis Management. Dette er barn som har mistet sine foreldre i terror, ulykker eller sykdom, etter at de har bodd kort tid i Israel. Selah blir ofte kontaktetved slike hendelser, der barn med et svært spinkelt nettverk blir stående alene. Nå vil du få høre hvordan Selah hjelper dem. I tillegg til «skreddersydd» omsorg fra trenede støttekontakter, sponser to norske faddere et foreldreløst barn med et fast beløp hver måned. Barnet kan da fortsette å bo sammen med eventuelle søsken i kjente omgivelser, der for eksempel en tante eller en storebror tar vare på dem. På turen får vi en ettermiddag besøk av noen av fadderbarna og deres bestemødre eller storesøsken. Du får oppleve hvordan gode slektninger hjelper små immigranter, som fikk en utrolig vanskelig start på sitt nye liv i Israel.

Det blir også et par foredrag om interessante emner med tilknytning til Israel. Våre erfarne turledere vil skape et hyggelig og inkluderende miljø på turen. Så du kan gjerne reise alene for her kan du bli kjent med nye mennesker. Både i bussen og ved måltidene og sosiale samvær vil du bli inkludert og tatt vare på. Flere fra styret vil denne gangen også delta på turen. Den lokale guiden er opprinnelig svensk og har hatt ansvaret for HJHs turer i flere år.

Vi vil presisere at man ikke behøver å være med på alt. Hvis du syns det blir for mye program og trenger tid til å fordøye inntrykkene eller gjøre noe annet, kan du gjerne bli «hjemme» en dag.

Været i oktober pleier å være fint med norske sommer-temperaturer på dagen. I Jerusalem kan det være litt kjølig om kvelden.

Se dagsprogram, priser og påmeldingsinformasjon her:

[issuu viewmode=presentation layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml showflipbtn=true documentid=130303213620-e12afb39c80740499e324273bed521a9 docname=hjh-miff-israel-tur-oktober-2013 username=miff loadinginfotext=Israel-tur%20med%20MIFF%20og%20HJH%20oktober%202013 showhtmllink=true tag=gruppereise width=420 height=594 unit=px]

PDF med brosjyre for turen i oktober 2013

Ta kontakt med Sabra Fokus Reiser for å melde deg på. Telefon: 38 12 56 60 Fax. 38 12 56 61 E-post: post@fokusreiser.no

www.fokusreiser.no

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart