Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

130.000 på homofestival i Tel Aviv

Rådhuset i Tel Aviv, dekorer i anledning festivalen Tel Aviv Pride. (Foto: Israel21c.org.)
Rådhuset i Tel Aviv, lyssatt i anledning Tel Aviv Pride. (Foto: Israel21c.org.)
Festivalen Tel Aviv Pride har blitt en av de største begivenhetene gjennom året i Tel Aviv, når byens lesbiske, homofile, biseksuelle og transpersoner kommer ut for å feire sammen med titusenvis av utenlandske turister.

Festivalen ble startet i 1997 og finner sted hvert år i den andre uken i juni. Det er ventet at rundt 130 000 deltakere vil være med på årets feiring som varer fra lørdag 7. juni til mandag 16. juni.

Tel Aviv er kjent som en svært liberal og homovennlig by og ble i en spørreundersøkelse utført av American Airlines og nettsiden gaycities.com i 2011 valgt til verdens mest populære by for homofile og lesbiske turister, med 43 prosent av stemmene. New York kom på andreplass med 14 prosent.

Høydepunktet under festivalen vil som vanlig være paraden som starter fredag formiddag fra Gan Meir-parken og ender i en stor fest på strandområdet som kalles Charles Clore Beach like ved Jaffa.

Skuespiller og modell Moran Atias vil lede showet, der også vinneren av den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen for 16 år siden, Dana International, vil delta. Hun var den første transpersonen som vant denne sangkonkurransen.

I løpet av de ti dagene som festivalen varer vil det være over 50 arrangementer. I avisen Ha’aretz kan du lese en oversikt over hva som skjer.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart