Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Turister hilser på delfiner i Eilat. (Illustrasjonsfoto: Galit Amiel, Israeli Ministry of Tourism)
Turister hilser på delfiner i Eilat. (Illustrasjonsfoto: Galit Amiel, Israeli Ministry of Tourism)

Liten nedgang i turismen

Til tross for nesten to måneders krig sommeren 2014, gikk antallet turistbesøk i Israel ned med bare 1 prosent fra 2013 til 2014.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Når det er krig i et område, har det som regelen dramatisk innvirkning på hvor mange turister som reiser til området. Israel er ikke noe unntak i så måte. Når det er krigstilstand, minker antall turister i Israel vesentlig.

I første halvår 2014 økte turismen til Israel vesentlig i forhold til i 2013. Så kom krigen for alvor i juli. Hamas sendte flere tusen raketter mot Israel. Men Israel hadde et rakettforsvar (Iron Dome), et meget godt utbygd nett av bomberom og et glimrende varslingssystem som gjorde det mulig for en stor del av den truede befolkningen å komme seg i sikkerhet i tilfluktsrom, eller i alle fall i relativ sikkerhet på steder med en viss dekning. Derfor ble svært få sivile israelere drept og såret under krigen.

Turismen stanset derfor ikke helt opp. I august sank den med 36 % i forhold til august 2013. Etter at en våpenhvile ble inngått 26. august, tok den seg noe opp igjen utover høsten. Israelske myndigheter regner med at det vil bli en betydelig økning våren 2015.

Summen av dette er at antallet turister til Israel sank med bare en prosent i 2014 sammenlignet med 2013. Dersom vi også regner besøkende som ikke er turister (forretninger, kurs, folk som kommer på dagstur fra naboland osv.), sank antallet besøkende med 7 % totalt sett.

 

Tall om turismen

3,3 millioner besøkende kom til Israel i 2014. 2,9 millioner av dem overnattet i Israel.

De største landene var USA (626.000), Russland (567.000), Frankrike (301.000), Tyskland (196.000) og Storbritannia (179.000).

Ca. 110.000 israelere arbeider i turistnæringen, en tredel i hoteller. Også for mange på Vestbredden er turismen viktig.

 

Kilder: En artikkel på ynetnews.com og en på i24news.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart