Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Liten nedgang i turismen

Turister hilser på delfiner i Eilat. (Illustrasjonsfoto: Galit Amiel, Israeli Ministry of Tourism)
Turister hilser på delfiner i Eilat. (Illustrasjonsfoto: Galit Amiel, Israeli Ministry of Tourism)
Til tross for nesten to måneders krig sommeren 2014, gikk antallet turistbesøk i Israel ned med bare 1 prosent fra 2013 til 2014.

Når det er krig i et område, har det som regelen dramatisk innvirkning på hvor mange turister som reiser til området. Israel er ikke noe unntak i så måte. Når det er krigstilstand, minker antall turister i Israel vesentlig.

I første halvår 2014 økte turismen til Israel vesentlig i forhold til i 2013. Så kom krigen for alvor i juli. Hamas sendte flere tusen raketter mot Israel. Men Israel hadde et rakettforsvar (Iron Dome), et meget godt utbygd nett av bomberom og et glimrende varslingssystem som gjorde det mulig for en stor del av den truede befolkningen å komme seg i sikkerhet i tilfluktsrom, eller i alle fall i relativ sikkerhet på steder med en viss dekning. Derfor ble svært få sivile israelere drept og såret under krigen.

Turismen stanset derfor ikke helt opp. I august sank den med 36 % i forhold til august 2013. Etter at en våpenhvile ble inngått 26. august, tok den seg noe opp igjen utover høsten. Israelske myndigheter regner med at det vil bli en betydelig økning våren 2015.

Summen av dette er at antallet turister til Israel sank med bare en prosent i 2014 sammenlignet med 2013. Dersom vi også regner besøkende som ikke er turister (forretninger, kurs, folk som kommer på dagstur fra naboland osv.), sank antallet besøkende med 7 % totalt sett.

 

Tall om turismen

3,3 millioner besøkende kom til Israel i 2014. 2,9 millioner av dem overnattet i Israel.

De største landene var USA (626.000), Russland (567.000), Frankrike (301.000), Tyskland (196.000) og Storbritannia (179.000).

Ca. 110.000 israelere arbeider i turistnæringen, en tredel i hoteller. Også for mange på Vestbredden er turismen viktig.

 

Kilder: En artikkel på ynetnews.com og en på i24news.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart