Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ny og spennende Israel-tur med Hallgrim Berg og Mette Follestad

Hallgrim Berg og Mette Johanne Follestad.
Hallgrim Berg og Mette Johanne Follestad.
Med tittelen «Nyt forsommeren i Israel – en hyggetur med kunnskap og nye impulser» inviterer MIFF til årets opplevelse i tidsrommet 21. april – 1. mai 2017.

Det er sjette gangen Hallgrim Berg og Mette Johanne Follestad drar av sted som reiseledere for Israel-interesserte, hver gang med nye innslag i reiseprogrammet. «Me brukar Pluss Reiser (tidligere Sabra Fokus Reiser) sin godt utprøvde «mal» for eit 11 dagars topp-program, men gjer også nytte av våre personlege politiske og kulturelle kontaktar i Israel for å oppleve nyheiter og ekstra interessante attraksjonar», forklarer en entusiastisk Hallgrim Berg, som etter endt stortingskarriere er blitt bestselgende forfatter av bøker om humor, islam, demokrati, rakfisk og Olav Thon.

Mette Johanne Follestad kjenner også Israel godt, er mangeårig leder i MIFF Asker og styremedlem i Norsk-israelsk handelskammer. Hun ivrer for dette turopplegget: «For eksempel, når vi her får spesialomvisning med eget `komitemøte` i Knesset – med innledninger fra markante ministre som Uzi Landau og Zeev Elkin – og med vandring blant Chagalls kunstverker, er dette minner for livet. Denne gangen skal vi også besøke det nye Begin-senteret og Palestinian Media Watch, institusjonen som overvåker arabisk og islamistisk propaganda mot jødene og staten Israel. »

Mette Johanne fortsetter: «Men selvsagt, hoveddelen av turopplegget omfatter de mest berømte stedene i Tiberias, Jerusalem og Tel Aviv, der vi satser på meget gode og sentrale hoteller. Galilea, båttur på Gennesaretsjøen, Golanhøydene (inkludert gårdsturisme og vinbesøk på Ein Nashut hos familien Kades), moderne miljøjordbruk i Jordan-dalen, Dødehavet, Masada, Herodes’ slott og veddeløpsbane i Cæsarea, Oljeberget, Getsemane, Vestmuren, basarene i Gamlebyen, dagsutflukter til Ashdod, Sderot, Haifa, osv. Det tankevekkende Yad Vashem og det strålende Israel Museum er obligatoriske besøk. Vi håper også på info om høyteknologi og det nye samarbeidet Norge-Israel på områder som olje og gass.»

Mette Johanne Follestad framhever at disse turene ikke er «masseturer» med trengsel og kø på bussen: «Vi holder oss til grupper på 18-20 personer for å kunne yte best mulig service og omtanke for deltakerne. Vi skal jo ha det hyggelig på turen, med god mat, tid til handel og stranda i Tel Aviv. Vi har en særdeles dyktig svensktalende guide med oss på bussutfluktene der nede, Vivian, som er utrolig kunnskapsrik. – Og så er det jo en fordel med Hallgrim da, som i tillegg kan muntre oss med gode historier og kanskje en låt på munnharpa…»

Prisen for turen, 11 døgn og med høy kvalitet i alle ledd, er relativt gunstig, bl.a. fordi de to reiselederne bruker fritiden sin på dette, avstår fra lønn og godtgjørelser, da de mener det er viktig at flest mulig nordmenn får sjansen til å oppleve Israel ved selvsyn.

Se komplett program på plussreiser.no og/eller bestill brosjyre i dag. For spørsmål, kontakt Mette Johanne, 91 52 52 97 eller Hallgrim 91 55 14 55.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart