Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Turister og lokalbefolkning i det jødiske kvartal i Gamlebyen i Jerusalem. (Foto: Det israelske turistkontor)
Turister og lokalbefolkning i det jødiske kvartal i Gamlebyen i Jerusalem. (Foto: Det israelske turistkontor)

Israel kåret til et dyrt land å feriere i

Men turistene strømmer til Israel, til tross for at landet er lite konkurransedyktig på pris.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Turistnæringen i Israel er inne i god periode med rekordmange turister. I løpet av årets to første måneder kom 467.000 turister til Israel. Aldri tidligere har så mange besøkt landet i løpet av januar og februar. Dette til tross for at Israel er en av verdens minst konkurransedyktige turistdestinasjoner på pris, skriver Ha’aretz.

Verdens økonomiske forum har laget en rapport over verdens turistbransje. Der blir Israel rangert helt nede på en 133. plass når det kommer til konkurranseevne på pris. Da samme rapport ble laget i 2007 lå Israel på 78. plass når det kom til priser.

Likevel gjør Israel det bedre i konkurranseevne som helhet. Israel har de to siste årene gått fra en 72. til 61. plass. Kun tre land har gjort et større byks på listen enn Israel de siste årene, men for bare ti år siden var de plassert så høyt som 32. plass.

Det er ikke bare hotellpriser som avgjør konkurranseevnen til de ulike landenes turistnæring. Også andre faktorer spiller inn, som hygiene, infrastruktur og sikkerhet, når Verdens økonomiske forum rangerer hvor konkurransedyktige de ulike land er.

Spania er ifølge rapporten den mest konkurransedyktige turistdestinasjonen, etterfulgt av Frankrike, Tyskland, Japan, Storbritannia, USA, Australia og Italia. Israel på 61. plass ligger mellom Bahrain og Colombia. Yemen ligger på sisteplass.

Sikkerhetssituasjonen i Israel trekker ned totalen. Landet ligger på 103. plass når det kommer til sikkerhet. Samtidig gjør Israel det bra på forretninger og hygiene.

 

  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-). Arabiske stater har illustrert store deler av Israels historie på propaganda-frimerker. Når filatelisten Olav Vidar Landsverk kommenterer og korrigerer propagandaen blir det en unik, spennende og lærerik reise fra britisk mandattid til i dag.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart