Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

UNESCO prøver å undergrave Israels tilknytning til Jerusalem. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)
I løpet av oktober 2018 kom det nesten en halv million turister til Israel. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)

Oktober 2018 var tidenes beste måned for den israelske turismen

Så langt har over 3,4 millioner turister besøkt Israel i løpet av 2018.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

I løpet av årets ti første måneder har 3,4 millioner turister besøkt Israel, med et snittbesøk på åtte dager. Og den beste måned av de alle var oktober.

Aldri tidligere har så mange turister besøkt Israel i løpet av én måned som i oktober 2018, viser tall fra Turistdepartementet. I løpet av oktober ankom 486.000 turister Israel. Det er en økning på 19% i forhold til april 2018, som hadde den forrige rekorden, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

Totalt brukte turistene over 5,6 milliarder kroner i oktober alene. Totalt har turister lagt igjen over 40 milliarder kroner i Israel siden starten av året.

De oppløftende tallene får turistminister Yariv Levin til å smile fra øre til øre.

– Oktober måned brøt en historisk rekord med et enestående antall turister, nesten en halv million, som besøkte Israel på bare én måned, sier han.

Turismen til Israel har de siste årene hatt en kraftig vekst. I fjor ble det slått en ny rekord med 3,6 millioner turister i løpet av ett år. Denne rekorden vil etter all sannsynlighet bli knust i år. Hvis turiststrømmen fortsetter vil man trolig passere over fire millioner turister i løpet av 2018.

Det israelske turistdepartementet har de siste årene investert mye i reklame for Israel som feriedestinasjon. I tillegg har en rekke flyselskap satset på Israel. Blant annet har Norwegian åpnet en rekke ruter til Tel Aviv. Onsdag 31. oktober åpnet de den første regulere direkteruten mellom Oslo og Tel Aviv. Noen dager før åpnet de direkterute mellom Roma og Tel Aviv. 3. november åpnet de også en vinterrute mellom Helsinki og Tel Aviv.

Turistminister Yariv Levin. (Foto: Facebook)
Turistminister Yariv Levin sier de har jobbet målrettet med å få flere turister til Israel. (Foto: Facebook)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart