Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Vil åpne opp Israel for turister igjen

Turister koser seg i feriebyen Eilat.
Professor David Gershon mener det er på tide å lette på restriksjonene.

Israel burde lette alle restriksjonene som er innført på grunn av koronaen og gjenåpne landet for internasjonale reiser. Det mener et team av forskere ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem, som inkluderer en fremtredende epidemiolog og to finansprofessorer, skriver nettavisen Times of Israel.

De har gjennomgått statistikk fra hele verden og konkluderer i en fersk studie at mens nedstengning av samfunnet var nødvendig i London, New York og andre steder, hadde ikke Israel trengt å innføre like strenge regler.

Samtidig erkjenner forskerne at uten restriksjonene ville langt flere israelere dødd av korona, trolig et betydelig antall flere. Så langt har 208 personer dødd av viruset i Israel. Forskerne fra universitetet mener likevel at det ville holdt seg innenfor «håndterbare mengder», samtidig som man hadde beskyttet økonomien mot den massive skaden nedstengningen har ført til.

David Gershon ved Det hebraiske universitetet. (Foto: Privat)

– Hensikten med dette er ikke å kritisere det som er blitt gjort. Dette er ikke et politisk utspill, men det stiller spørsmål ved hvorfor landet fortsatt er delvis nedstengt, sier økonomiprofessor David Gershon ved Det hebraiske universitetet.

Israel er nå i ferd med å åpne opp igjen etter å ha vært nedstengt som følge av koronavirusutbruddet. Flere og flere virksomheter åpner opp igjen. Nå har israelske myndigheter også varslet at barnehager og skoler gradvis skal åpnes igjen.

Gershon mener Israel også må åpne opp landet for turister igjen. Turistnæringen ligger med brygget rygg som følge av konaviruspandemien. En by som Eilat ved Rødehavet, som lever av turisme, har en arbeidsledighet på utrolige 75%.

– Vi må ikke tenke på turisme bare som noe som er for gøy. Det handler om overlevelsen til de menneskene som leverer tjenestene i steder som Eilat. Hvis Eilat skal overleve, så må de returnere til normalen, mener han.

Økonomiprofessoren mener internasjonale turister kan testes for korona ved ankomst og sendes hjem eller settes i karantene hvis de er syke. Han mener det viktigste er at alle fortsetter med god håndhygiene og sosial distanse.

– Så lenge befolkningen oppfører seg på en forsvarlig måte, selv om du vil få noen nye tilfeller av koronasmitte, så er det liten sjanse for at det vil skape en ny bølge med smittede, sier han om å åpne landet for turister igjen.

Administrerende helsedirektør Moshe Bar Siman-Tov insisterer på at tiltakene som Israel har gjort har vært helt nødvendige. Han mener at uten dem kunne Israel ha endt opp som Belgia, som bare har en litt større befolkning enn Israel, men som likevel har over 7000 døde som følge av koronaviruset. Siman-Tov mener flere hundretusen israelere kunne vært syke, over 10.000 i respirator og flere tusen døde uten de strenge tiltakene.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart