Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kjente britiske artister vil boikotte Habima-teateret

Habima-teateret i Tel Aviv. (Foto: Wikipedia)
Habima-teateret i Tel Aviv. (Foto: Wikipedia)
Britiske artister ber Globe-teateret i London om å trekke tilbake Israels invitasjon til Shakespeare-festivalen. Globe-teateret legger inn diskusjon om politikk og teater som respons.

Kjente britiske artister presser nå Shakespeares Globe-teater i London om å trekke tilbake invitasjonen til «Globe til Globe»-festivalen de hadde gitt til det israelske Habima-teateret på grunn av det de mener er teaterets involvering i «illegale israelske bosetninger på okkupert palestinske territorium».

Brevet som ble trykket i den engelske avisen, The Guardian, på fredag, er undertegnet av kjente britiske artister som skuespilleren Emma Thompson og regissøren Mike Leigh.

Habima-teateret er ment å fremføre en hebraisk versjon av «Kjøpmannen i Venezia», et av William Shakespeares 37 skuespill, som skal bli fremført på festivalen på 37 forskjellige språk.

Artistene legger vekt på at i fjor etablerte to israelske bosetninger kulturhus, og ba israelske grupper om å spille der. En antall israelske teaterpersoner skal ha takket nei, men ikke Habima, forteller de britiske artistene. Habima, skal ifølge brevet ha akseptert invitasjonen med glede, og lovet den israelske kulturministeren at de kom til «å takle ethvert problem som skulle stå i veien for slike forestillinger».

– Fulle av halvsannheter
I respons til kritikken sier Ilan Ronen, Habimas kunsteriske leder, at brevet fra de britiske artistene er fullt av halvsannheter, forteller Ha’aretz.

– Å spille i hele Israel er ikke Habimas iniativ, slik som brevet presenterer det, men er et resultat av statlig lov, som alle offentlige kulturelle institusjoner må underlegge seg, forklarte Ronen.

– Habima-teateret har ingen politiske holdninger, og ethvert forsøk på å presentere det slik, skader bare artistene, sier han til Yedioth Aharonoth.

– Habima-teateret er et demokratisk og pluralistisk teater. Noen av skuespillene som blir spilt på teateret vårt er kontroversiell og noen kritiserer til og med israelsk samfunn, inkludert regjerings politikk i bosetningene, sa Ronen.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart