Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Egypts fotballandslag bryter Adidas-boikott

Egypts stjernespiller Amr Zaki (t.h.) har akkurat skåret et mål under Fotball-VM i Sør-Afrika 2010. Den gang var det Puma som var leverandør av draktene. (Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters)
Egypts stjernespiller Amr Zaki (t.h.) har akkurat skåret et mål under Fotball-VM i Sør-Afrika 2010. Den gang var det Puma som var leverandør av draktene. (Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters)
Det egyptiske nasjonallaget i fotball har ikke råd til nye uniformer etter at de arabiske ministrene erklærer boikott av Adidas etter Jerusalem-maratonet.

Den arabiske boikotten av Adidas har satt det egyptiske fotballaget i en vanskelig situasjon. Lederen av det arabiske rådet for ungdom- og sportsministre, den saudiske prinsen Nawaf Bin Faisal, kunngjorde en samlet arabisk boikott av Adidas samt alle andre firma som hadde sponset Jerusalem-maratonet sist måned.

Men, det egyptiske nasjonallaget i fotball, som inntil nå har brukt uniformer fra akkurat Adidas, har ikke råd til nye uniformer. De ser seg derfor nødt til å bryte boikotten, skriver  Times of Israel.

Laget, som er kjent som Faraoene, skal etter planen spille en rekke vennskapskamper de neste dagene, mot Nigeria, Irak og Benin. Kampene skal skje ved en treningsleir i De forente arabiske emirater.

– Vi har ikke noe annet valg enn å ha på oss Adidas ved leiren i De forente arabiske emirater, ettersom vi ikke har andre antrekk. Jeg håper den egyptiske fotballorganisasjonen løser dette problemet før vi kommer tilbake fra Emiratene, i og med at vi på det nåværende tidspunkt ikke har noe annet valg enn Adidas, sa Faraoenes direktør, Samir Adly, til Al-Ahram.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart