Skjermdump fra informasjonsside om konferansen i Dubai på world-heart-federation.org.
Skjermdump fra informasjonsside om konferansen i Dubai på world-heart-federation.org.

Dubai nekter israelske kardiologer visum

Israelske hjertespesialister som var invitert til en konferanse i Dubai for Verdens Hjerteorganisasjon ble nektet visum i siste øyeblikk. Mer enn 12.000 hjertespesialister deltok på konferansen.

Alle de israelske deltagerne, både jødiske og arabiske israelere, som hadde ønsket å delta på konferansen hadde betalt mer enn 17.000 kroner for fly, visa, hotell og deltageravgift. De aller fleste fikk ikke innvilget visumsøknadene sine, forteller Jerusalem Post.

Professor Chaim Lotan, som leder kardiologiavdelingen ved Hadassah-universitetets medisinske senter, var involvert i forhandlinger med Verdens Hjerteorganisasjon om å skaffe israelerne visum. Organisasjonen hadde lovet ham at de kom til å gjøre alt de kunne for å passe på at alle israelerne, både deltagere og forelesere, skulle få visum til Dubai. Dette skjedde til slutt ikke.

Lotan forteller at myndighetene i Dubai behandlet alle de israelske søknadene likt – jøder ble ikke diskriminert, de arabiske israelerne som søkte fikk heller ikke innvilget søknadene sine.

Kun et par israelere fikk lov til å delta på konferansen av myndighetene i Dubai. De to hadde blitt invitert til å forelese ved konferansen, den ene var fra Rabin medisinske senter og den andre fra Tel Aviv Sourasky medisinske senter.

– De som faktisk deltok, hadde det ikke lett. De fikk ikke lov til å forlate hotellet, og visaene deres ble oppbevart under hele oppholdet deres. Det ser ut til at Dubais myndigheter ikke ønsker israelere der, sier Lotan til Jerusalem Post.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart