Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Dubai nekter israelske kardiologer visum

Skjermdump fra informasjonsside om konferansen i Dubai på world-heart-federation.org.
Skjermdump fra informasjonsside om konferansen i Dubai på world-heart-federation.org.
Israelske hjertespesialister som var invitert til en konferanse i Dubai for Verdens Hjerteorganisasjon ble nektet visum i siste øyeblikk. Mer enn 12.000 hjertespesialister deltok på konferansen.

Alle de israelske deltagerne, både jødiske og arabiske israelere, som hadde ønsket å delta på konferansen hadde betalt mer enn 17.000 kroner for fly, visa, hotell og deltageravgift. De aller fleste fikk ikke innvilget visumsøknadene sine, forteller Jerusalem Post.

Professor Chaim Lotan, som leder kardiologiavdelingen ved Hadassah-universitetets medisinske senter, var involvert i forhandlinger med Verdens Hjerteorganisasjon om å skaffe israelerne visum. Organisasjonen hadde lovet ham at de kom til å gjøre alt de kunne for å passe på at alle israelerne, både deltagere og forelesere, skulle få visum til Dubai. Dette skjedde til slutt ikke.

Lotan forteller at myndighetene i Dubai behandlet alle de israelske søknadene likt – jøder ble ikke diskriminert, de arabiske israelerne som søkte fikk heller ikke innvilget søknadene sine.

Kun et par israelere fikk lov til å delta på konferansen av myndighetene i Dubai. De to hadde blitt invitert til å forelese ved konferansen, den ene var fra Rabin medisinske senter og den andre fra Tel Aviv Sourasky medisinske senter.

– De som faktisk deltok, hadde det ikke lett. De fikk ikke lov til å forlate hotellet, og visaene deres ble oppbevart under hele oppholdet deres. Det ser ut til at Dubais myndigheter ikke ønsker israelere der, sier Lotan til Jerusalem Post.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart