Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israelerne har stor frihet til å reise

Mange israelske ungdommer drar på ferietur etter fullført vernepliktstjeneste. Her er noen israelere i India. (Illustrasjonsfoto: JasonUnbound, flickr.com)
Mange israelske ungdommer drar på ferietur etter fullført vernepliktstjeneste. Her er noen israelere i India. (Illustrasjonsfoto: JasonUnbound, flickr.com)
Vi hører av og til at Israel blir mer og mer isolert. Det er ikke uten videre riktig. Israelerne kan for eksempel reise til 146 land uten visum.

En del høyrøstede grupper arbeider for BDS (boycott, divestment and sanctions) av Israel. Altså boikott, å trekke penger ut (det motsatte av investering) og sanksjoner (økonomiske straffetiltak) mot Israel. Men det har ikke lykkes i særlig grad. Israel har en stor og økende handel med mange land.

En måte å vurdere lands isolasjon på, er å se hvor mange land innbyggerne kan reise til uten visum. Det er 219 visum-områder i verden, ifølge den globale rankingen til Henley & Partners fra juli 2013. Ett av de 219 landene / områdene er landet man er statsborger i, så da er det teoretisk best oppnåelige at man kan reise til alle de 218 andre landene uten visum.

Det er ingen land hvor innbyggerne har så stor reisefrihet at de kan reise alle steder uten visum. De tre landene hvor befolkningen kan reise friest, er Finland, Sverige og Storbritannia. De kan reise uten visum til 173 land / områder. Norge ligger på 15. plass. Vi kan reise til 170 land uten visum.

Israel ligger på 45. plass av de 202 landene. Israelerne kan reise til 146 land uten visum. I den muslimske verden er jødene i stor grad utestengt, selv om de fleste muslimske land har jaget og/eller frosset ut så godt som alle sine jøder. Da betyr tallet at israelerne har en meget stor reisefrihet i resten av verden.

Noen tilfeldige eksempler lenger nede på lista av land og hvor mange land de kan reise visumfritt til:

Venezuela 128, Tyrkia 94, Kuwait 77, Thailand 68, India 52, Jordan 44, Pakistan 32.

 

(Når jeg teller områdene på lista, kommer jeg til 202. Forskjellen skyldes, så vidt jeg forstå, at i noen land styrt av Storbritannia har innbyggerne reiserettigheter som briter, men det er andre regler for innreise i dem enn i «moderlandet». Tilsvarende gjelder for områder knyttet til Frankrike, Italia, Sveits, Australia, Nederland, New Zealand og USA.)

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart